De 10 bästa dammsugarna med påse

products 59 jämförda dammsugare med påse
Användarrecensioner 101 866 Användarrecensioner
Tester 20 Tester

Baserat på 101 866 användarrecensioner och 20 testresultat har vi hittat de bästa dammsugarna med påse. Vår jämförelse består av totalt 59 dammsugare med påse.

Uppdaterad:
24. januari 2023

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

Tillverkare caret
filterFilter
Rang
Namn
Betyg
Pris
 1. Den bästa dammsugaren med påse
  1
  Bosch BGB75X494
  Betyg
  92/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  Tyst (69 dB)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 9771 recensioner
 2. 2
  Siemens VSQ5X1230
  Betyg
  91/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Stor påse (4,5 l)
  Lång arbetsradie (13,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 15854 recensioner
 3. 3
  Nilfisk Bravo SR10P07A
  Betyg
  91/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Stor påse (4,3 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 57 recensioner
 4. 4
  Severin BC 7049
  Betyg
  91/100
  Bra
  Amazon.se 2 055 kr
  Dammsugare med påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  Lätt och kompakt (4,9 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 51 recensioner
 5. 5
  Siemens VSZ3B212
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 2 392 kr
  Dammsugare med påse
  Lätt och kompakt (4,7 kg)
  Stor påse (4,0 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 3700 recensioner
 6. 6
  AEG VX6-2-CR-A
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 1 958 kr
  Dammsugare med påse
  För allergiker
  För djurhår
  Lätt och kompakt (4,3 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 3542 recensioner
 7. 7
  Siemens VSZ3XTRM11
  Betyg
  89/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För allergiker
  Stor påse (4,0 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 3541 recensioner
 8. 8
  AEG VX7-2-IW-S
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 1 875 kr
  Dammsugare med påse
  Tyst (69 dB)
  För djurhår
  Lång arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2103 recensioner
 9. 9
  Rowenta RO3171EA Power XXL
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 1 810 kr
  Dammsugare med påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  För djurhår
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 934 recensioner
 10. 10
  Siemens VS06A212
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 2 035 kr
  Dammsugare med påse
  För ömtåliga golv
  Lätt och kompakt (4,7 kg)
  Stor påse (4,0 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 718 recensioner

Köpguide för dammsugare med påse

Dammsugare med påse
Aspiradora con bolsa

Dammsugare med påse kommer i en mängd olika modeller med unika designer och funktioner. Om du är noggrann under beslutsprocessen så bör du kunna hitta den dammsugare som bäst lämpar sig för dina behov. Det är dock lätt att bli överväldigad när det finns så mycket att välja på. För att hjälpa dig med ditt beslut har vi tagit fram en lista med viktiga saker att tänka på inför ditt köp – listan hittar du här nedan.

Pris

Prisintervallet för dammsugare med påse varierar enormt mycket, till den grad att det finns en dammsugare som passar varje budget, allt från budget- till premiumversioner.
Du behöver dock inte skaffa den dyraste modellen för att säkerställa utmärkta resultat då nästan alla dammsugare uppfyller sitt syfte, men med varierande funktioner. Det är värt att notera att det tillkommer fortlöpande kostnader för dammsugarpåsar när man väljer denna typ av dammsugare.

Priset för dammsugare med påse varierar i vår jämförelse mellan 499 kr för den billigaste och 4218 kr för den dyraste.

Prisfördelningen bland dammsugare med påse illustreras i följande diagram:

januari 29, 2023

Om du letar efter en billig dammsugare med påse så kan du ta en titt på någon av följande; de 5 billigaste dammsugarna med påse i vår jämförelse.

Dammsugare med påse Pris
499 kr
753 kr
790 kr
862 kr
960 kr

Vår jämförelse av de bästa billiga dammsugarna hittar du här.

Ljudnivå

Vacuum cleaner noise level

Dammsugare är motordrivna apparater så det finns tyvärr ingen ljudlös dammsugare på marknaden. Ljudnivån beror på ett flertal faktorer. Användandet av munstycken/tillbehör, vilket sugläge som används samt byggkvaliteten är alla saker som kan påverka ljudnivån. Trots detta så anses dammsugare med påse vara tysta (jämfört med dammsugare utan påse) eftersom påsen bidrar till att minska bullret, vissa dyrare modeller är dessutom utrustade med extra isolering. Bullerklassningen mäts i decibel.

Bullernivån varierar mellan 57 dB för den tystaste modellen upp till 82 dB för den mest högljudda.
Här är de 3 tystaste dammsugarna:

Dammsugare Ljudnivå
57 dB
57 dB
57 dB

Fördelningen av ljudnivå bland dammsugare med och utan påse illustreras i följande diagram:

januari 29, 2023

Läs mer om buller i vår artikel om de bästa tystgående dammsugarna.

Kapacitet

Dammsugare med påsar har olika kapacitet och för att underlätta ditt val är det bäst om du avgör det ungefärliga område som du brukar städa. För mindre hem så är modeller med en dammsugarpåse på cirka 3,5 liter lämpliga. För att rengöra mer omfattande områden behövs dammsugare med större kapacitet, för att minska antal påsbyten.
En dammsugare som har en påse med stor kapacitet är vanligtvis större och tyngre jämfört med en modell med mindre kapacitet. Fördelen med en mindre påse är att hela dammsugaren är mindre och lättare att använda än en större modell med större kapacitet.

Manövreringsförmåga

Vacuum cleaner operating radius

Något som är viktigt att ha i åtanke är längden på dammsugarsladden, då denna avgör hur stor yta du kan städa utan att behöva byta eluttag.

Arbetsradien varierar mellan 7 och 15 meter. Fördelningen visas i följande diagram:

januari 29, 2023

Storlek och vikt

Dessa dammsugare varierar i storlek och vikt. Huvuddelen måste dras (eller skjutas) under drift, så det är bättre att välja en dammsugare med en vikt som passar din styrka, främst om du ofta städar stora områden. Storleken spelar inte bara roll när det gäller förvaringsutrymme, utan även under drift. Välj rätt storlek i enlighet med din heminredning eftersom dammsugare har en tendens att stöta in i möbler och andra saker i hemmet.

Om du kommer behöva bära dammsugaren från rum till rum så kan det vara klokt att välja en lättare modell, särskilt om du är äldre och har svårt att lyfta saker.

Munstycken

Vacuum cleaner Accessories

 • Spaltmunstycke – Ett längre, tunt rör som är utformat för att komma åt i hörnor och trånga utrymmen. Brukar medfölja de flesta dammsugare.
 • Turboborste – En kraftfull, roterande borste som hjälper dammsugaren att rengöra exempelvis tjockare mattor och fånga upp djurhår. Endast vissa dammsugare kommer med detta tillbehör.
 • Mjuk borste – En rund borste med långa, mjuka borst. Passande för rengöring av ömtåligare heminredning, fönsterkarmar, gardiner och liknande. Tillbehör som medföljer de flesta dammsugare.
 • Parkettgolvsborste – En tunn och bred borste med korta, stubbiga borst som lämpar sig för rengöring av hårda trägolv då den lätt avlägsnar envis smuts och damm. Endast vissa dammsugare kommer med detta tillbehör.
 • Munstycke för möbelklädsel – Har ett relativt brett och platt huvud. Är till för att dammsuga kuddar, soffor, madrasser, bilsäten och liknande ytor. Fungerar även på djupa mattor, speciellt där mycket djurhår samlas. Medföljer de flesta dammsugare.
 • Kombinationsborste – Detta munstycke kan användas både på mattor och hårda golv tack vare att man kan välja hård borst eller utan. Medföljer de flesta dammsugare.

Filter

Vacuum cleaner filter

Filter gör maskinen renare eftersom de på ett tillförlitligt sätt fångar upp små partiklar som kan vara allergiframkallande. Om du har allergiker i hemmet så bör du överväga en dammsugare med HEPA 13-, HEPA 14- eller ULPA-filter, som är bättre men dyrare.

Du kan hitta avancerade modeller som har mer än ett filter, inklusive unika filter som avlägsnar dofter för fräschare luft.

Andra faktorer att tänka på

 • Teleskoprör – Ett långt rör som man kan koppla ihop med dammsugarslangen som gör det lättare att komma åt svåråtkomliga platser. Detta tillbehör medföljer de flesta dammsugare.
 • Olika suglägen – Med de flesta modellerna kan du hantera olika uppgifter på ett effektivt sätt genom att justera sugeffekten med hjälp av en brytare eller ett reglage.
 • Sensorer – En funktion som finns hos de mer sofistikerade modellerna. Sensorerna kan identifiera golvtypen och automatiskt anpassa sugkraften därefter.
 • Indikator för byte av påse – En praktisk funktion som varnar när dammsugarpåsen är full och säkerställer att påsen byts när den bör bytas. Luftflödet och sugkraften försämras när påsen är full, vilket påverkar dammsugarens effektivitet.
 • Förvaring – Integrerade förvaringsutrymmen i dammsugaren är praktiska då tillbehören alltid är nära till hands, speciellt om man har ont om plats i hemmet. Flera modeller har också en automatisk kabelvinda som med ett knapptryck rullar in sladden. Vissa modeller har även fästen för röret och slangen.
 • LED-lampor på munstycket – Modeller med lampor är fördelaktiga då de ger bättre visibilitet under städningen.
 • Kontroller – Välplacerade kontroller/reglage underlättar städningen. Vissa modeller har reglage på själva dammsugaren. Många dyrare modeller har praktiska reglage på handtaget (detta är särskilt praktiskt för äldre personer som har svårt att böja sig).
 • Stötskydd – Många dyrare modeller är utrustade med stötskydd då det är lätt att stöta in i möbler och väggar under städningen.
 • Rullhjul – Modeller med hjul är enkla att dra med sig.
 • Tillbehör – De flesta modeller har medföljande tillbehör för specifika ändamål, till exempel djurhår, hårda golv, tjocka mattor och mycket annat.

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
Bosch BGB75X494 Siemens VSQ5X1230
Nilfisk Bravo SR10P07A
Namn Bosch BGB75X494 Siemens VSQ5X1230 Nilfisk Bravo SR10P07A
Poäng
92
91
91
Rang Nr 2 av 106 Nr 3 av 106 Nr 6 av 106
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
9771 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
15854 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
57 Recensioner
Pris 2 685 kr 2 390 kr 2 262 kr
caret-up caret-down Energiförbrukning
Effekt 650 w 850 w 700 w
caret-up caret-down Filter
Filter HEPA 14 EPA 10
Tvättbart filter
caret-up caret-down Tekniska detaljer
Ljudnivå 69 dB 70 dB 76 dB
Påsstorlek 5,0 l 4,5 l 4,3 l
Aktionsradie 15,0 m 13,0 m 10,2 m
Reglering av sugkraft
Teleskoprör
Kontrollknappar på handtaget
caret-up caret-down Munstycke
Fogmunstycke
Möbelmunstycke
Parkettmunstycke
Elektrisk borste
Kombimunstycke
Mini-turbomunstycke
Turbomunstycke
Sugborste
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 27,5 cm 24,0 cm 30,0 cm
Bredd 32,0 cm 30,7 cm 45,0 cm
Djup 48,0 cm 46,5 cm 28,0 cm
Vikt 8,1 kg 5,8 kg 6,5 kg
caret-up caret-down Lämpad för
För allergiker
För djurhår
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.