De 10 Bästa Dammsugarna med Påse

products 27 jämförda dammsugare med påse
Användarrecensioner 21 386 Användarrecensioner
Tester 5 Tester

Baserat på 21 386 användare och 5 testresultat har vi hittat de bästa dammsugarna med påse. Vår lista över de bästa dammsugarna med påse består av 27 modeller. Vår ranking uppdaterades senast 2022.

Uppdaterad:
04. juni 2022

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

10 bästa dammsugarna med påse

Rang Bild Dammsugare med påse Poäng Betyg Pris

Om dammsugare med påse

Dammsugare med påse samlar skräpet i en påse medan dammsugare utan påse samlar skräpet i en smutsbehållare. Med en modell med påse måste du byta påse regelbundet, medan du bara behöver tömma behållaren med en modell utan påse. Tekniken för dessa två typer av dammsugare skiljer sig åt och modellerna utan påse har börjat ta fart under de senaste åren.

Köpguide för dammsugare med påse

Dammsugare med påse är ett utmärkt val för personer som letar efter en städkompis som är lätt att använda och som tillhandahåller en hel del hygien.

Men hur vet man vilken typ av dammsugare med påse man ska köpa? Vilka är fördelarna och vad ska du leta efter?

caret-up caret-down Vad är en dammsugare med påse?

Dammsugare med påse kommer i tre olika typer:

 • Stående dammsugare: Du kan knuffa dammsugaren framför dig och du behöver inte böja dig ner för att städa. Perfekt för större hem.
 • Cylinderdammsugare: En mer traditionell dammsugare som du drar bakom dig. De är billigare och har långa, flexibla slangar.
 • Sladdlös dammsugare: Detta är vanligtvis en lätt skaftdammsugare som kan omvandlas till en handhållen dammsugare. Den är praktisk och lätt att bära med sig, men din städning begränsas av hur länge batteriet räcker. Du hittar vårt test av sladdlösa dammsugare här.

Dessa tre typer av dammsugare kan finnas både med och utan påse.

Dammsugare med påse fångar upp allt damm i en engångspåse som du måste byta när den blivit full. De har större kapacitet jämfört med dammsugare utan påse – så de kräver mindre underhåll och du kommer inte i kontakt med smuts på samma sätt. Du måste bara se till att du har engångspåsar till hands när du behöver dem.

Förutom de vanliga tillbehören, sugkontroll, ljudnivå och andra saker som du bör ta hänsyn till, är här de saker som du behöver titta efter när du köper en dammsugare med påse:

caret-up caret-down Typ av filter

Filter

Även om alla dammsugare med påse fungerar som ett filter i sig, är inte alla filter likadana. Om du oroar dig för allergier, allergener och astma bör du leta efter en dammsugare med en påse som har ett HEPA-filter. De kan nämligen fånga upp till 99,97% av dammet och hindra att det släpps ut i luften igen. Om du eller någon i ditt hushåll har astma eller allergier så kan detta extra skydd vara otroligt behjälpligt.

caret-up caret-down Kapacitet

Dammsugare med påsar har mycket större kapacitet än dammsugare utan påsar. Innan du köper din dammsugare med påse bör du ändå kontrollera vilken kapacitet den har. Om du har ett större hus vill du ha något som är lite större, så att påsen inte fylls så snabbt att du behöver byta den hela tiden.

caret-up caret-down Engångspåsar

Den största utmaningen hos dammsugare med påse är att du måste ha engångspåsar till hands. Du måste räkna in detta i dina kostnader och se till att de kan köpas när som helst. Det blir svårt om du köper en dammsugare med påsar som inte är lättillgängliga. Det kan störa ditt städschema och försena din städning.

caret-up caret-down Manövrerbarhet

Manövrerbarhet stofzuiger

Om du är ute efter en dammsugare med påse så vill du skaffa en som är lätt att ta med sig, så att du inte upplever några större svårigheter när du städar. Att välja en dammsugare som är enkel att dra bakom sig eller att knuffa framför sig är viktigt. Om du bor någonstans med flera våningar, vill du skaffa något som inte väger så mycket, så att du enkelt kan bära den upp och ner för trapporna.

Det är också viktigt att kontrollera hur långt dammsugaren kan nå utan att du behöver dra ur kontakten och koppla in den någon annanstans. Det kan vara tidskrävande att hela tiden koppla ur, flytta dammsugaren och koppla in den igen.

Manövrerbarhet

juni 26, 2022

caret-up caret-down Ljudnivå

Ljudnivå

Bor du i ett hus med husdjur eller barn? Ibland kan ljudet från dammsugaren vara irriterande. Det är bäst att kontrollera dammsugarens ljudnivå och välja något tystare om oljud är ett problem i ditt hem.

Ljudnivå

juni 26, 2022

caret-up caret-down Munstycken och borstar

Munstycken och borstar

Har du mattor? Husdjur som fäller mycket hår? En bil som du vill dammsuga och rengöra regelbundet? Ofta kommer dammsugare med olika munstycken och borstar, beroende på vad du behöver. Vissa av dem är vanligare och kan hittas nästan överallt, medan andra sällan ingår med en dammsugare och kanske till och med måste köpas separat. Det är bäst att se över dina städbehov och vilka områden du ska städa innan du köper rätt sorts dammsugare med påse.

Fördelar med att skaffa en dammsugare med påse

Om du är osäker på om du vill skaffa en dammsugare med påse eller inte, kan du ta del av fördelarna:

Hygien och allergi

Dammsugare med påse är kända för att vara hygieniska, bland annat på grund av att smuts och skräp som sugs upp förvaras i en försluten påse. Under årens lopp har tekniken för att hålla smuts, skräp och andra möjliga allergener inne i påsen utvecklats, så att detta inte sprids i luften.

Engångspåsen gör det också möjligt att ta bort och göra sig av med smuts utan att skapa oreda, vilken kan leda till hälsoproblem, särskilt om du är känslig för allergier och har astma. Med en dammsugare med påse behöver du inte heller rengöra filtret så ofta, någon som ofta måste göras om du har en modell utan påse.

Om du lider av astma eller andra allergier kommer du att bli lättad av att veta att dammsugare med påse ofta rekommenderas för de som är extra känsliga för allergener. Påsen fungerar som ett filter och är effektiv när det gäller att fånga upp damm, skräp och andra allergener. De är också lufttäta, vilket förhindrar att detta kommer ut i luften igen.

Kräver vanligtvis mindre underhåll

Dammsugare med påse är allmänt kända för att kräva mindre underhåll än dammsugare utan påse. Eftersom dammsugare med påse är så rymliga och har större kapacitet kan du förvänta dig att det ryms mer skräp. Därför behöver de inte bytas lika ofta. I dammsugare med påse är filtret också inbyggt direkt i påsen, och därför behöver det aldrig rengöras.

Nackdelar med att köpa en cylinderdammsugare med påse (jämfört med en dammsugare utan påse)

Det finns ingen perfekt dammsugare. Du kommer alltid att hitta för- och nackdelar eller utmaningar hos varje dammsugare. Cylinderdammsugare med påse jämförs ofta med dammsugare utan påse. Här är ett par utmaningar eller nackdelar som medföljer cylinderdammsugare med påse, jämfört med dammsugare utan påse:

Du måste alltid köpa påsar

Till skillnad från dammsugare utan påse kommer dammsugare med påse alltid behöva en ny påse varje gång den blir full. Det innebär att du måste ha ett par påsar hemma, och kostnaden är återkommande. Du måste fundera på om det är något som du är okej med, särskilt om de tar slut och du behöver pausa mitt i städningen för att springa till affären och köpa påsar.

Din dammsugares prestanda minskar när påsen fylls

Ibland när en påse är på väg att bli full (men kanske ännu inte är helt full) kan det påverka hur din dammsugare presterar. När påsen fylls minskar prestandan, vilket till och med kan fortsätta även efter att du har bytt påse. Det är också svårt att kontrollera om påsen är för full för att fortsätta städa, och ibland kan du till och med byta ut påsen om den inte är helt full ännu.
På de nyare dammsugarmodellerna med påse finns dock en indikatorlampa som visar om påsen är full, men detta varierar också beroende på modell.

Rankinglista (27)

filterFilter
Rang
Namn
Betyg
Pris
 1. Den bästa dammsugaren med påse
  1
  Miele Complete C3 Comfort EcoLine SGMP3
  Betyg
  96/100
  Mycket bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 89 recensioner
 2. 2
  Miele Complete C2 PowerLine SFAF3
  Betyg
  96/100
  Mycket bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 87 recensioner
 3. 3
  Miele Complete C3 Powerline Select SGDF3
  Betyg
  96/100
  Mycket bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 35 recensioner
 4. 4
  Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3
  Betyg
  95/100
  Mycket bra
  Dammsugare med påse
  För Djurhår
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 3703 recensioner
 5. 5
  Miele Complete C3 Silence EcoLine SGSK3
  Betyg
  94/100
  Bra
  Tretti.se 3 519 kr
  Dammsugare med påse
  Tyst (64 dB)
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3337 recensioner
 6. 6
  Miele Complete C3 PowerLine SGDF3
  Betyg
  94/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 146 recensioner
 7. 7
  Miele Complete C3 HEPA EcoLine SGFP3
  Betyg
  94/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 25 recensioner
 8. 8
  Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond SGSP3
  Betyg
  92/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  "Testvinnare" - Tænk 08/2018
  Stor Påse (4,5 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2337 recensioner
 9. 9
  Miele Classic C1 PowerLine SBAF3
  Betyg
  92/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2183 recensioner
 10. 10
  Nilfisk Elite RCL14E08A2
  Betyg
  92/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Allergiker
  Tyst (68 dB)
  Energieffektiv (450 w)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 71 recensioner
 11. 11
  Miele Compact C1 PowerLine SCAF3
  Betyg
  92/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 51 recensioner
 12. 12
  Electrolux SilentPerformer ESP72DB
  Betyg
  90/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1142 recensioner
 13. 13
  Philips FC8780/09
  Betyg
  90/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Allergiker
  För Ömtåliga Golv
  Tyst (66 dB)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1095 recensioner
 14. 14
  Philips Performer Silent FC8787/09
  Betyg
  90/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Allergiker
  Stor Påse (4,0 l)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 519 recensioner
 15. 15
  OBH Nordica VO3985NA Compact Power
  Betyg
  90/100
  Bra
  Proshop.se 1 290 kr
  Dammsugare med påse
  För Ömtåliga Golv
  För Djurhår
  Lätt och Kompakt (3,75 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 101 recensioner
 16. 16
  Miele Classic C1 Junior PowerLine SBAF3
  Betyg
  90/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Stor Påse (4,5 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 66 recensioner
 17. 17
  Nilfisk Select LBCO13P08A1
  Betyg
  90/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Allergiker
  Lång Arbetsradie (11,2 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 37 recensioner
 18. 18
  AEG VX9-2-ÖKO
  Betyg
  88/100
  Bra
  Amazon.se Pris
  Dammsugare med påse
  För Allergiker
  Tyst (65 dB)
  Stor Påse (5,0 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 4845 recensioner
 19. 19
  Electrolux SilentPerformer ESP74GREEN
  Betyg
  88/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Ömtåliga Golv
  Tyst (69 dB)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 274 recensioner
 20. 20
  Nilfisk One LBB10P05A-HB15
  Betyg
  88/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  Lätt och Kompakt (4,5 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 24 recensioner
 21. 21
  Electrolux UltraOne EUOC9GREEN
  Betyg
  86/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Allergiker
  För Ömtåliga Golv
  Tyst (65 dB)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 589 recensioner
 22. 22
  Electrolux PD82-GREEN
  Betyg
  86/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Ömtåliga Golv
  Tyst (57 dB)
  Lång Arbetsradie (12,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 230 recensioner
 23. 23
  Electrolux PD82-ANIMA
  Betyg
  86/100
  Bra
  Dammsugare med påse
  För Ömtåliga Golv
  Tyst (57 dB)
  För Djurhår
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 23 recensioner
 24. 24
  Bosch BGL6SIL2
  Betyg
  82/100
  Okej
  Dammsugare med påse
  För Ömtåliga Golv
  Tyst (66 dB)
  Stor Påse (4,0 l)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 219 recensioner