De 10 bästa juicepressarna

products 24 jämförda juicepress
Användarrecensioner 25 311 Användarrecensioner

Söker du den bästa juicepressen på marknaden? Vi har jämfört 24 juicepressar och rankat dem från bäst till sämst. Vår jämförelse baseras på 25 311 användarrecensioner och uppdaterades senast i Januari 2023.

Uppdaterad:
24. januari 2023

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

Tillverkare caret
filterFilter
Rang
Namn
Betyg
Pris
 1. 1
  Philips Viva Collection HR1832/00
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 882 kr
  Proshop.se 882 kr
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2165 recensioner
 2. 2
  Bosch VitaJuice 4 MES4010
  Betyg
  89/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 432 recensioner
 3. 3
  Sage SJE830 The Nutri Juicer Cold XL
  Betyg
  89/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 420 recensioner
 4. 4
  Sage SJE430 The Nutri Juicer Cold
  Betyg
  89/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 399 recensioner
 5. 5
  Sage SJS700 The Big Squeeze
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 5 073 kr
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 395 recensioner
 6. 6
  Panasonic MJ-L500
  Betyg
  87/100
  Bra
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 4171 recensioner
 7. 7
  Bosch VitaJuice 2 MES25A0
  Betyg
  87/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2364 recensioner
 8. 8
  Bosch VitaJuice 3 MES3500
  Betyg
  87/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2154 recensioner
 9. 9
  Braun Multiquick 7 J700
  Betyg
  87/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2053 recensioner
 10. 10
  Sage SJB815 The 3X Bluicer Pro
  Betyg
  87/100
  Bra
  Råsaftcentrifug
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 86 recensioner

Köpguide för juicepressar

centrifugaljuicepress
En centrifugaljuicepress (Philips Viva Collection HR1832/00)

En juicepress är en fantastisk apparat att ha i köket. De låter dig framställa näringsrika juicer på nolltid, från bekvämligheten av ditt eget hem. Deras många hälsofördelar gör dem till en värdefull investering för folk i alla åldrar. De är superlätta att använda och kommer dessutom i en elegant design som passar i alla kök.

Juicemaskiner kommer i olika former och storlekar med skilda funktioner. För att få ut det mesta av denna praktiska apparat måste du först hitta den som passar dig och dina behov. För att hjälpa dig fatta ett beslut har vi sammanställt den här köpguiden som förklarar allt du behöver veta.

Typer av juicepressar enligt funktion

 • Centrifugalpressar – Dessa juicepressar är snabba. De har en korg med metallblad eller vassa tänder i botten som strimlar produkten genom att snurra i hög hastighet medan saften utvinns. Den filtrerar sedan saften genom de små hålen runt korgen innan den rinner ut genom pipen. Centrifugalpressar fungerar bra med både hårda och krispiga frukter och grönsaker, men är inte särskilt praktiska för bladgrönsaker. Denna typ av juicepress är vanligtvis snabbast och mest prisvärd, men tenderar också att vara bullrig. De är dessutom inte multifunktionella och producerar en låg mängd juice.
 • En slowjuicer
  En slowjuicer (Philips Avance HR1949/20)
 • Slowjuicers – Dessa är utrustade med en vals som antingen är vertikal eller horisontell. De arbetar i lägre hastigheter, vilket gör det möjligt för valsen att långsamt rotera och pressa produkten mot en sil för att frigöra saften och separera fruktköttet. De kan hantera de flesta frukter och grönsaker samt bladgrönsaker. De resulterar vanligtvis i mer juice med utmärkt kvalitet. De flesta modeller är dessutom multifunktionella och tystgående. Den enda nackdelen är att de är dyrare.
 • Juicepressar med dubbla valsar – Krossande juicemaskiner med dubbla valsar. De två roterande kugghjulen krossar och pressar långsamt produkten mot en sil tills fruktköttet nästan är torrt. De arbetar med en ännu lägre hastighet och är mer flexibla i det avseendet att de kan safta även de mjukaste frukterna. De är inte lika långsamma och tysta som slowjuicers och de tar upp mer plats på grund av sin horisontella konfiguration. De är även dyrare, men deras mångsidighet gör dem värda priset.

Budget

Juicepressar kommer i många olika prisklasser för alla budgetar. Lågprismodellerna är vanligtvis inte lika pålitliga som de dyrare när det gäller mängden utvunnen juice. Det betyder dock inte att de dyraste modellerna alltid är de bästa. Rätt juicepress är den som passar din livsstil och tillfredsställer dina behov utan att överskrida din budget. Du får generellt sett vad du betalar för.

Den billigaste juicepressen i vår jämförelse är Severin ES 3566 för 531 kr. Följande diagram visar prisfördelningen bland juicepressarna.

januari 29, 2023

Följande tabell visar de 5 billigaste juicepressarna i vår jämförelse.

Juicepress Pris
531 kr
882 kr
1074 kr
1146 kr
1179 kr

Storlek och vikt

När du väljer en juicepress måste du bestämma hur mycket plats du har i köket. En mindre och lätt modell är bäst om du ständigt måste plocka fram och ställa undan den. Vertikala, krossande juicepressar är idealiska för små utrymmen på grund av storleken, de kan med enkelhet få plats i trånga förvaringsskåp. Juicepressar med dubbla valsar tenderar att vara tyngre och kräver mer utrymme på köksbänken, så se till att de har en permanent plats. Det är klokt att ta reda på måtten på den produkt du tänker köpa för att se till att den passar på den avsedda platsen.

Kapacitet

Kapaciteten hos en juicepress beror på kannans storlek. Att veta hur mycket juice du regelbundet vill göra kommer hjälp dig att välja rätt. Om du skaffar en genomskinlig kanna så kan du enkelt se hur mycket juice som finns i den. En kanna med volymmarkeringar är smidig för att veta den faktiska volymen juice du har pressat.

Säkerhet

De flesta juicepressar är utrustade med säkerhetsfunktioner. Vissa har låsarmar eller lockklämmor som säkrar dem, om dessa inte är säkrade så startar pressen inte. Vissa modeller är säkrare eftersom de inte har några vassa delar medan andra har inbyggda säkerhetsskydd.

Underhåll och rengöring

Juicepressar måste rengöras regelbundet för att de ska hålla. Modeller som är lätta att montera isär och sätta ihop är fördelaktiga eftersom juicepressar måste rengöras efter varje användning. Multifunktionella juicepressar är dock svårare att rengöra eftersom de har många avtagbara delar. Vissa modeller är försedda med borstar för att ta bort envist fruktkött och rengöra i springor. Modeller med diskmaskinsäkra delar påskyndar rengöringsprocessen.

Andra funktioner

 • Storlek på ränna – Modeller med stora rännor kan ta emot hela frukter och grönsaker och kräver mindre förberedelsetid jämfört med modeller med mindre rännor som kräver att du skär dina frukter och grönsaker i mindre bitar.
 • Variabla hastigheter – Denna funktion ger enheten större flexibilitet eftersom den låter dig maximera juiceprocessen genom att anpassa hastigheten till den typ av produkt som du använder.
 • Behållare för fruktkött – Vissa maskiner samlar upp det torkade fruktköttet i en invändig korg, medan andra maskiner släpper ut det direkt i en behållare på maskinens utsida. En invändig korg är mindre fördelaktig om du ska göra mycket juice eftersom cykeln kanske måste avbrytas när korgen behöver tömmas.
 • Droppstopp – Modeller med pip som du enkelt kan vända uppåt efter att du har pressat juice är de mest effektiva, eftersom de inte droppar.
 • Halkskydd – Maskinens har gummikuddar undertill för att förhindra att maskinen glider runt vid vibrationer eller plötsliga rörelser.
 • Knapp för att backa – En viktig funktion för slowjuicers eftersom valsarna kan fastna när man pressar hårda frukter och grönsaker.
 • Justerbar pip – Gör det möjligt att använda olika höjder på koppar och kannor.
 • Justering av fruktkött – Denna funktion låter dig justera mängden fruktkött i juicen enligt din smak.
 • Sladdförvaring – De flesta modeller möjliggör snygg och enkel förvaring tack vare de upprullningsbara sladdarna som döljs i ett inbyggt fack.

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
Philips Viva Collection HR1832/00 Bosch VitaJuice 4 MES4010
Sage SJE830 The Nutri Juicer Cold XL
Namn Philips Viva Collection HR1832/00 Bosch VitaJuice 4 MES4010 Sage SJE830 The Nutri Juicer Cold XL
Poäng
89
89
89
Rang Nr 1 av 11 Nr 2 av 11 Nr 3 av 11
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.5)
2165 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.5)
432 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.5)
420 Recensioner
Pris 882 kr 1 788 kr 4 294 kr
caret-up caret-down Tekniska detaljer
Produkttyp Råsaftcentrifug Råsaftcentrifug Råsaftcentrifug
Rotationshastighet
Enhetens material Plast Aluminium Rostfritt stål
Effekt 500 Watt 1200 Watt 1500 Watt
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 42,0 cm 42,5 cm 54,0 cm
Bredd 23,3 cm 32,2 cm 28,5 cm
Djup 23,3 cm 22,1 cm 51,5 cm
Vikt 1,9 kg 6,0 kg 8,5 kg
de-DE es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.