De 6 bästa rakapparaterna med rengöringsstation

Uppdaterad 24. januari 2023 av

Vilken rakapparat med rengöringsstation är bäst och varför välja en rakapparat med rengöringsstation? Det är några av de frågor som vi kommer besvara i den här artikeln. Vi har jämfört 6 rakapparater med rengöringsstation, baserat på 15 145 användarrecensioner, och hittat den bästa.

Topp 6 bästa rakapparater med rengöringsstation

Baserat på: 15 145 Användarrecensioner

Rang Bild Rakapparat Poäng Betyg Pris

Du hittar vår kompletta jämförelse av 34 rakapparater här.

Om rakapparater med rengöringsstation

Rakning är en viktig del av en mans rutin och det kan vara ganska tidskrävande. Inte bara själva processen, utan även rengöring och underhåll av apparaten. Men i vår snabba värld är tiden av största vikt. Moderna rakapparater är utrustade med imponerande modern teknik och de flesta har självrengörande stationer som utan tvekan besparar dig en hel tid.

Bladen som utgör huvuddelen av rakapparaten sitter på huvudet. Det är där hår, hudceller och annat skräp samlas efter rakning. Det traditionella sättet att rengöra rakapparaten kräver att du tar isär enheten, tvättar den och sedan sätter ihop den igen när delarna är torra. Att glömma att rengöra den omedelbart efter användning är ohygieniskt. Att använda en borste för att rengöra den ökar också risken för skador på bladen eftersom de deformeras ganska lätt. Rakapparater med rengöringsstationer tar hand om dessa problem genom att automatiskt rengöra rakapparaten åt dig. De flesta enheter har även en smörj- och laddningsfunktion. Genom att regelbundet underhålla din enhet ser de till att den alltid är redo att användas.

De tar dock upp extra utrymme på bänken i badrummet. Det är viktigt att förvara dem på bänkskivor som har en hård skyddande yta eftersom rengöringslösningen kan läcka ut och skada vissa ytbehandlingar. Rengöringsvätskan utgör dessutom en brandrisk. Rakapparater och rengöringsstationer som säljs som ett paket är ekonomiska, men de är fortfarande dyrare jämfört med enskilda elektriska rakapparater (som också är ganska dyra i sig). Du kan göra ett separat köp, men tänk på att rengöringsstationer inte är universella. Du måste hitta en som fungerar med din rakapparat. En ytterligare extrakostnad är patronen med rengöringslösning som måste bytas ut då och då.

De flesta rengöringsstationer för rakapparater fungerar med en knapptryckning. Vissa enheter gör det också möjligt att välja rengörings- och torkningsfunktionerna i förväg för nästa gång du använder den. De använder en speciell rengöringslösning som regelbundet sanerar din rakapparat. De flesta modeller har smörjfunktioner för att hålla bladen i gott skick för exakt rakning varje gång. De är också utrustade med en automatisk laddningsfunktion, vilket ger dig en allt-i-ett-enhet. En snabbladdningsfunktion gör den ännu mer funktionell.

Hur fungerar en rakapparat med rengöringsstation?

Följande video visar hur Philips rengöringssystem fungerar:

Följande video visar hur Brauns rengöringssystem fungerar:

Hur mycket dyrare är en rakapparat med rengöringsstation?

Genomsnittspriset för de 34 rakapparater i vår jämförelse av rakapparater är 1502 kr medan priset bland rakapparater med rengöringsstation i genomsnitt är 2599 kr. Detta inkluderar inte de löpande kostnaderna för rengöringsstationen.

Detta diagram visar prisfördelningen mellan rakapparater med rengöringsstation och rakapparater utan rengöringsstation.

januari 29, 2023

Vilken rakapparat med rengöringsstation är billigast?

Priset för en rakapparat med rengöringsstation varierar mellan 1579 kr och 3403 kr. Den billigaste modellen är Philips S5584/50.

Här är de 5 billigaste rakapparaterna med rengöringsstation.

Rakapparat Pris
1579 kr
1698 kr
2775,93 kr
2999 kr
3139 kr

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
Philips S9987/55 Panasonic ES-LV9Q
Braun Series 9 9395cc
Namn Philips S9987/55 Panasonic ES-LV9Q Braun Series 9 9395cc
Poäng
91
90
89
Rang Nr 3 av 34 Nr 5 av 34 Nr 6 av 34
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
3014 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.5)
912 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.5)
5521 Recensioner
Pris 2 776 kr 2 999 kr 3 139 kr
caret-up caret-down Batteri
Sladdlös
Drifttid 60 min 45 min 60 min
Laddningstid 60 min 60 min 60 min
Batterityp Lithium-ion Lithium-ion Lithium-ion
caret-up caret-down Funktioner
Pop-up trimmer
Tvättbar under vatten
Rengöringstation
Våt och torr rakning
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 24,5 cm 16,7 cm
Bredd 16,2 cm 7,2 cm
Djup 16,0 cm 5,9 cm
Vikt 0,8 kg 0,22 kg
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.