De 3 bästa rakapparaterna med rengöringsstation

Uppdaterad 02. augusti 2022 av
Vilken rakapparat med rengöringsstation är bäst och varför välja en rakapparat med rengöringsstation? Det är några av de frågor som vi kommer besvara i den här artikeln. Vi har jämfört 3 rakapparater med rengöringsstation, baserat på 7 606 användarrecensioner, och hittat den bästa.

Topp 3 bästa rakapparater med rengöringsstation

Baserat på: 7 606 Användarrecensioner

Rang Bild Rakapparat Poäng Betyg Pris

Du hittar vår kompletta jämförelse av 22 rakapparater här.

Om rakapparater med rengöringsstation

Rakning är en viktig del av en mans rutin och det kan vara ganska tidskrävande. Inte bara själva processen, utan även rengöring och underhåll av apparaten. Men i vår snabba värld är tiden av största vikt. Moderna rakapparater är utrustade med imponerande modern teknik och de flesta har självrengörande stationer som utan tvekan besparar dig en hel tid.

Bladen som utgör huvuddelen av rakapparaten sitter på huvudet. Det är där hår, hudceller och annat skräp samlas efter rakning. Det traditionella sättet att rengöra rakapparaten kräver att du tar isär enheten, tvättar den och sedan sätter ihop den igen när delarna är torra. Att glömma att rengöra den omedelbart efter användning är ohygieniskt. Att använda en borste för att rengöra den ökar också risken för skador på bladen eftersom de deformeras ganska lätt. Rakapparater med rengöringsstationer tar hand om dessa problem genom att automatiskt rengöra rakapparaten åt dig. De flesta enheter har även en smörj- och laddningsfunktion. Genom att regelbundet underhålla din enhet ser de till att den alltid är redo att användas.

De tar dock upp extra utrymme på bänken i badrummet. Det är viktigt att förvara dem på bänkskivor som har en hård skyddande yta eftersom rengöringslösningen kan läcka ut och skada vissa ytbehandlingar. Rengöringsvätskan utgör dessutom en brandrisk. Rakapparater och rengöringsstationer som säljs som ett paket är ekonomiska, men de är fortfarande dyrare jämfört med enskilda elektriska rakapparater (som också är ganska dyra i sig). Du kan göra ett separat köp, men tänk på att rengöringsstationer inte är universella. Du måste hitta en som fungerar med din rakapparat. En ytterligare extrakostnad är patronen med rengöringslösning som måste bytas ut då och då.

De flesta rengöringsstationer för rakapparater fungerar med en knapptryckning. Vissa enheter gör det också möjligt att välja rengörings- och torkningsfunktionerna i förväg för nästa gång du använder den. De använder en speciell rengöringslösning som regelbundet sanerar din rakapparat. De flesta modeller har smörjfunktioner för att hålla bladen i gott skick för exakt rakning varje gång. De är också utrustade med en automatisk laddningsfunktion, vilket ger dig en allt-i-ett-enhet. En snabbladdningsfunktion gör den ännu mer funktionell.

Hur fungerar en rakapparat med rengöringsstation?

Följande video visar hur Philips rengöringssystem fungerar:

Följande video visar hur Brauns rengöringssystem fungerar:

Hur mycket dyrare är en rakapparat med rengöringsstation?

Genomsnittspriset för de 22 rakapparater i vår jämförelse av rakapparater är 1329 kr medan priset bland rakapparater med rengöringsstation i genomsnitt är 2576 kr. Detta inkluderar inte de löpande kostnaderna för rengöringsstationen.

Detta diagram visar prisfördelningen mellan rakapparater med rengöringsstation och rakapparater utan rengöringsstation.

augusti 10, 2022

Vilken rakapparat med rengöringsstation är billigast?

Priset för en rakapparat med rengöringsstation varierar mellan 1190 kr och 3539 kr. Den billigaste modellen är Philips S5584/50.

Här är de 5 billigaste rakapparaterna med rengöringsstation.

Rakapparat Pris
1190 kr
2999 kr
3539 kr

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
Panasonic ES-LV95 Philips S5584/50
Braun Series 8 8380cc
Namn Panasonic ES-LV95 Philips S5584/50 Braun Series 8 8380cc
Poäng
89
86
Rang Nr 5 av 22 Nr 10 av 22
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.4)
1053 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.3)
405 Recensioner
Pris 3 539 kr 1 190 kr 2 999 kr
caret-up caret-down Batteri
Sladdlös
Max. gångtid 45 min
Laddningstid 60 min
Batterityp Li-ion
caret-up caret-down Funktioner
Pop-up trimmer
Tvättbar under vatten
Rengöringstation
Våt och torr rakning
caret-up caret-down Dimensioner och vikt
Höjd
Bredd
Djup
Vikt
de-DE en-GB es-ES nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.