De 10 bästa robotdammsugarna för djurhår

Uppdaterad:
21. april 2024
robotdammsugare för djurhår
(Bild: Reoverview)

Vilka robotdammsugare är bäst för djurhår? Vi har jämfört robotdammsugare för djurhår och hittat de bästa. Läs vidare för att se vad du ska tänka på när du väljer en robotdammsugare för djurhår.

Topp 10 bästa robotdammsugarna för djurhår

Baserat på: 318 592 användarrecensioner

Rang Bild Robotdammsugare Poäng Betyg Pris
10 Roborock Q7 Max+ Roborock Q7 Max+ 88 Bra 8 529 kr

Du hittar alla 113 robotdammsugare här.

Vad ska du leta efter?

Robotdammsugare som suger upp djurhår från en matta (Video: Reoverview)
 • Sugkraft: Den absolut viktigaste faktorn när du väljer en robotdammsugare för djurhår är robotens sugkraft, särskilt när det gäller att suga upp djurhår från mattor. Robotdammsugares sugkraft varierar från 850 till 12000 Pa. Robotdammsugarna med den högsta sugkraften hittar du här.
 • Objektigenkänning: Om du har husdjur så kanske du vill ha en robotdammsugare med objektigenkänning. Denna funktion kan hjälpa roboten att navigera runt föremål och hinder, inklusive husdjuren själva. Med objektigenkänning upptäcker robotdammsugaren när den stöter på ett husdjur eller andra hinder och kan justera sina rengöringsmönster för att undvika att kollidera med dem.
 • Interaktiv kartläggning: Om du har husdjur så vill du kanske ha en robotdammsugare med intelligent navigering (t.ex. LiDAR-, kamera- eller VSLAM-navigering), eftersom dessa kan skapa interaktiva kartor som gör det möjligt att skapa zoner i huset som dammsugaren undviker. Detta gör det möjligt att förhindra att din robotdammsugare kör på de platser där ditt husdjur vistas.
 • Stor dammbehållare: Om ditt husdjur fäller mycket så kan det vara en bra idé att välja en robotdammsugare med en stor dammbehållare, så att du inte konstant behöver tömma den. Robotdammsugare med automatisk tömning är också värt att överväga.
 • Huvudborste: Det är stor skillnad mellan robotarnas huvudborstar och hur mycket de trasslar in sig i hår. Du bör välja en robotdammsugare med en huvudborste i gummi, eftersom dessa tenderar att trassla in sig minst.
  Roborock S8 Pro Ultra har en huvudborste helt i gummi
  Roborock S8 Pro Ultra har en huvudborste helt i gummi (Bild: Reoverview)
 • Ljudnivå: Robotdammsugarens ljudnivå är också viktig att tänka på när du väljer robotdammsugare, eftersom en högljudd modell kan skrämma ditt husdjur. Det är stor skillnad på hur högljudda robotdammsugare är och ljudnivån fluktuerar kraftigt beroende på vilken suginställning du väljer. Du kan lära dig mer om robotdammsugares ljudnivå här.
 • Husdjursfunktion: Vissa modeller är utrustade med en ”husdjursfunktion” som gör robotdammsugaren extra känslig och försiktig när den är påslagen. Nackdelen med denna funktion är att robotdammsugaren inte rengör riktigt lika bra med funktionen aktiverad.
de-DE en-GB es-ES fr-FR it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE

Copyright 2024 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.