De 3 bästa tvättmaskinerna med appstyrning

Uppdaterad 24. januari 2023 av

Tekniken har gjort det mycket enklare för människor att sköta sina dagliga sysslor med bara några få tryck på sina telefoner eller surfplattor, allt från att tvätta tvätten till att hålla golven rena. Du kan nu enkelt utföra dina uppgifter även om du befinner dig i ett annat rum eller på annan plats.

I den här artikeln kan du läsa mer om fördelarna och nackdelarna med att köpa en tvättmaskin med appstyrning och ta reda på vilka som är bäst just nu.

Topp 3 bästa tvättmaskinerna med appstyrning

Baserat på: 1 036 Användarrecensioner

Rang Bild Tvättmaskin Poäng Betyg Pris

Obs! Vår lista över de bästa tvättmaskinerna med appstyrning omfattar inte kombinerade tvättmaskiner och torktumlare. Om du vill ha en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med appstyrning så rekommenderar vi att du går till vår jämförelse här och använder vårt filter.

Du hittar vår fullständiga jämförelse av alla tvättmaskiner här.

Fakta

  • Den bästa tvättmaskinen med appstyrning är Siemens WM6HXK0LDN.
  • Genomsnittspriset för en tvättmaskin med appstyrning är 15491 kr, medan genomsnittspriset bland alla tvättmaskiner är 15866 kr.
  • Den billigaste tvättmaskinen med appstyrning är Miele WSD 663 WCS, som kostar 14999 kr.
  • 60% av alla tvättmaskiner är byggda med appstyrning.

Vad är en tvättmaskin med appstyrning?

tvättmaskin med appstyrning

Tvättmaskiner med appstyrning ansluts till ditt WiFi-nätverk och låter dig styra tvättmaskinen på distans med hjälp av en app som är installerad på din smartphone eller surfplatta. I stället för att hela tiden behöva vara där din tvättmaskin är, kan du ställa in den och styra den via din enhet eller Alexa eller Google Assistant (beroende på inställningar). Detta fungerar även om du befinner dig i ett annat rum eller när du inte är hemma.

Hur fungerar en tvättmaskin med appstyrning?

Tvättmaskiner med appstyrning gör livet lite lättare för de som är upptagna och behöver något som hjälper dem med tvätten. De fungerar precis som vanliga tvättmaskiner, men den viktigaste skillnaden är att du kan styra din tvättning från din smartphone eller surfplatta.

En sådan funktion är användbar om tvättmaskinen står i ett annat rum och du vill tvätta medan du lagar mat eller kopplar av i soffan. I stället för att behöva gå till tvättstugan varje gång för att kontrollera om den är klar, kan du bara ta en snabb titt i din app. Att använda en tvättmaskin med appstyrning är också bra om du vill tvätta medan du är på jobbet.
Bland de 5 tvättmaskiner som finns representerade i vår jämförelse har 60% appstyrning.

Ja (60%)
Nej (40%)
januari 26, 2023

Funktioner hos en tvättmaskin med appstyrning

Tvättmaskiner med appstyrning har flera funktioner som gör det enklare att utföra dina sysslor. Vilka funktioner som ingår varierar från tvättmaskin till tvättmaskin. Det här är några av de vanligaste funktionerna:

Fjärrstyrning

Med en tvättmaskin med appstyrning kan du styra den på distans. Till skillnad från traditionella tvättmaskiner behöver du inte vara i samma rum som maskinen, och du kan starta och stoppa den även om du befinner dig i ett annat rum eller utanför hemmet.

Automatisk dosering

Vissa maskiner väger den mängd tvätt som du har lagt in och justerar mängden tvättmedel som den släpper ut. Detta hjälper dig att spara på tvättmedel och vatten, så att dina kläder tvättas ordentligt.

Felsökning

Vissa tvättmaskiner med appstyrning kan upptäcka problem och meddela dig i appen. Du kan se om underhåll krävs eller om du behöver få din tvättmaskin kontrollerad och reparerad.

Extra program

Vissa tvättmaskiner som har appstyrning gör det möjligt för dig att ladda ner och spara extraprogram. Du kan göra en ångtvätt för dina mer känsliga kläder eller köra en rengöringscykel så att din trumma rengörs.

Minnesfunktion

Om du vill göra tvätten enklare för dig, skaffa en tvättmaskin med appstyrning som låter dig spara dina mest använda program, så att du bara behöver trycka på en knapp för att genomföra din tvätt precis som du vill.

Energianvändning

Med appstyrning kan du se hur mycket energi din tvättmaskin använder på din telefon eller surfplatta. På så sätt kan du planera dina tvättar bättre för att spara mer energi.

För- och nackdelar med att äga en tvättmaskin med appstyrning

Varje produkt har sina för- och nackdelar när det gäller användning, och en tvättmaskin med appstyrning, även om det kan vara en bra produkt att ha, kommer med för- och nackdelar när det gäller användning. Om du funderar på att skaffa en tvättmaskin med appstyrning, läs igenom listan nedan och se om fördelarna är något du gillar och om nackdelarna är något du kan leva med.

Fördelar

Förbättrad kontroll

Tvättmaskiner med appstyrning ger dig utökad kontroll. Även om du kan styra tvättmaskinen precis som du skulle göra med vanliga tvättmaskiner, ger appkomponenten dig möjlighet till mer.

Fjärrstyrning

Du kan styra tvättmaskinen på distans. Istället för att hela tiden behöva vara i samma rum som din tvättmaskin så att du kan hålla ett öga på den, kan du bara kontrollera i appen om tvätten är klar och till och med köra igång din tvätt med bara några få tryck. Detta är särskilt användbart om du vill köra en cykel medan du är på jobbet eller upptagen med något annat i ett annat rum.

Smarta meddelanden

Tvättmaskiner med appstyrning gör det möjligt för dig att hålla din tvätt fräsch och ren, på grund av flera olika funktioner. De låter dig veta när en cykel är klar så att du kan hänga upp din tvätt eller lägga den i torktumlaren. Du får också veta när luddfiltret behöver rengöras eller när maskinen tror att du behöver utföra en rengöringscykel för att rengöra trumman.

Nackdelar

Störningar

Tvättmaskiner med appstyrning är ganska nya. Det innebär att de inte är utan fel och du kan upptäcka att de krånglar då och då. Vanligtvis har dessa problem att göra med anslutningen och appfunktionerna.

Sårbarhet för säkerhet

Om en app och dess apparat är ny har de kanske inte lika mycket säkerhet som andra appar. Detta kan leda till att ditt WiFi-nätverk och andra prylar äventyras, vilket ger hackare tillgång till data i dessa enheter.

Kostnad

Smarta apparater, inklusive tvättmaskiner med appstyrning, tenderar att kosta mycket mer än dina traditionella apparater. Att reparera och underhålla dem kommer också med extrakostnader, så du måste överväga om du är redo för dessa kostnader innan du köper en tvättmaskin med appstyrning.

Genomsnittspriset för en tvättmaskin med appstyrning är 15491 kr, medan genomsnittspriset för alla tvättmaskiner bara är 15866 kr.

Detta diagram jämför priset för tvättmaskiner med appstyrning.

januari 26, 2023

Den billigaste tvättmaskinen med appstyrning är Miele WSD 663 WCS, med priset 14999 kr.

Detta är de 5 billigaste tvättmaskinerna med appstyrning.

Tvättmaskin Pris
14999 kr.
15638 kr.
15837 kr.

Du kan se vår fullständiga lista över alla billiga tvättmaskiner här.

Är kunderna mer nöjda med tvättmaskiner med appstyrning?

Det genomsnittliga betyget för varje tvättmaskin i vår jämförelse representerar användarnas allmänna nöjdhet med tvättmaskinerna, eftersom vårt betyg främst baseras på användarrecensioner (läs mer om hur vår ranking fungerar här).

Det här diagrammet visar hur betyget fördelas bland tvättmaskiner med appstyrning jämfört med alla tvättmaskiner.

januari 26, 2023

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
Siemens WM6HXK0LDN Miele WSD 663 WCS
Bosch WAXH2KOLSN
Namn Siemens WM6HXK0LDN Miele WSD 663 WCS Bosch WAXH2KOLSN
Poäng
95
93
93
Rang Nr 2 av 5 Nr 3 av 5 Nr 4 av 5
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.8)
51 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.7)
208 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.7)
157 Recensioner
Pris 15 638 kr 14 999 kr 15 837 kr
caret-up caret-down Energiförbrukning
Energiklass
Energiförbrukning per 100 cyklar 67 kWh 47 kWh 67 kWh
Energiförbrukning per tvätt 0,7 kWh 0,5 kWh 0,7 kWh
Energikostnad per 100 tvättcyklar 60,3 kr 42,3 kr 60,3 kr
Energikostnad per tvätt 0,6 kr 0,4 kr 0,6 kr
caret-up caret-down Vattenförbrukning
Vattenförbrukning per tvätt 49 l 47 l 49 l
Vattenkostnad per tvätt 2,0 kr 1,9 kr 2,0 kr
caret-up caret-down Centrifugering
Snurrklass
Centrifugering 1600 varv/min 1400 varv/min 1600 varv/min
Restfuktighet 44 % 53 % 44 %
caret-up caret-down Egenskaper
Kapacitet 10 kg 8 kg 10 kg
Typ av motor Kolfri motor Kolfri motor Kolfri motor
Invändig belysning
AquaStop
Trumrengöringsprogram
Med timerfunktion
Ångfunktion
Automatisk dosering av tvättmedel
WiFi kontroll
Varaktighet Eco-program 235 min 219 min 235 min
Ljudnivå 74 dB 70 dB 74 dB
Ljudnivåklass
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 85,0 cm 85,0 cm 84,8 cm
Bredd 60,0 cm 59,6 cm 59,8 cm
Djup 59,0 cm 63,6 cm 59,0 cm
Vikt 89,0 kg
de-DE nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.