8 bästa ugnarna med appstyrning (smarta ugnar)

products 8 jämförda modeller
användarrecensioner 626 användarrecensioner

Vilka ugnar med appstyrning är bäst? Vi har rankat 8 ugnar med appstyrning från bäst till sämst, baserat på recensioner från 626 användare.

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

Tillverkare caret
Testresultat caret
filterFilter
 1. Bäst recensioner
  1

  Siemens HB676G5S6
  Betyg
  94/100
  Bra
  NetOnNet 10 990 kr
  Tretti 10 990 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Pyrolysugn
  Ugnsvolym: 71 Liter
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 306 recensioner
 2. 2

  Siemens HM676G0S6
  Betyg
  94/100
  Bra
  RDEButik 27 609 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Pyrolysugn
  Med mikro
  Ugnsvolym: 67 Liter
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 145 recensioner
 3. 3

  Bosch HRG6769S6
  Betyg
  94/100
  Bra
  RDEButik 21 999 kr
  Gränsbygdens Köpcentrum 22 990 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Pyrolysugn
  Ugnsvolym: 71 Liter
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 77 recensioner
 4. 4

  Electrolux OOP847NB
  Betyg
  89/100
  Bra
  Elgiganten 12 995 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Pyrolysugn
  Ångfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 20 recensioner
 5. 5

  Bosch HBG9763B1S
  Betyg
  87/100
  Bra
  RDEButik 17 118 kr
  Elgiganten 22 995 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Pyrolysugn
  Ångfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 28 recensioner
 6. 6

  Bosch HSG958DB1S
  Betyg
  87/100
  Bra
  Elgiganten 37 995 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Ångfunktion
  Ugnsvolym: 71 Liter
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 28 recensioner
 7. 7

  Siemens HB538ABS6S
  Betyg
  87/100
  Bra
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Ugnsvolym: 71 Liter
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 13 recensioner
 8. Miele H7365BPOBSW
  Elgiganten 34 995 kr
  I samarbete med PriceRunner
  Inbyggnadsugn
  Pyrolysugn
  Ångfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 9 recensioner
Recensioner och betyg uppdaterades 2 maj 2024. Priser uppdateras dagligen.
Uppdaterad:
07. maj 2024

Guide till ugnar med appstyrning

Vilka är för- och nackdelarna med att välja en ugn med appstyrning? Hur mycket dyrare är ugnar med appstyrning och hur vanlig är denna funktion? Det och mycket annat kan du läsa mer om i följande guide.

1

Om ugnar med appstyrning

Ugnar med appstyrning, även kända som smarta ugnar, är köksapparater som kan styras, övervakas och fjärrstyras via en app för smartphones eller surfplattor. Denna integrering av teknik i ugnar erbjuder bekvämlighet, flexibilitet och möjligheten att hantera matlagningsuppgifter även när du inte fysiskt befinner dig i köket.

2

Fördelar

 • Fjärrstyrning: Smarta ugnar gör att du kan fjärrstyra olika ugnsfunktioner med hjälp av en dedikerad mobilapp. Detta inkluderar funktioner som förvärmning av ugnen, justering av tillagningstemperaturer och tider, val av tillagningslägen och till och med att slå på och stänga av ugnen.
 • Övervakning och varningar: Appen ger ofta realtidsuppdateringar om tillagningsprocessen. Du kan övervaka temperaturen i ugnen, kontrollera återstående tillagningstid och få meddelanden när maten är klar eller när specifika tillagningssteg har slutförts.
 • Receptintegration: Vissa smarta ugnar har inbyggda receptdatabaser som kan nås via appen. Du kan välja ett recept så justerar ugnen automatiskt sina inställningar för att matcha receptets specifikationer.
 • Anpassning och förinställningar: Du kan skapa och spara dina egna förinställningar för matlagning eller favoritinställningar i appen, vilket gör det enklare att återskapa dina önskade inställningar för specifika rätter.
 • Multitasking och bekvämlighet: Appstyrda ugnar erbjuder bekvämlighet när du multitaskar eller inte är hemma. Du kan börja förvärma ugnen medan du fortfarande är på jobbet så att den är redo att tillagas när du kommer hem.
 • Röststyrning: Många smarta ugnar är kompatibla med röstassistenter som Amazon Alexa eller Google Assistent. Detta gör att du kan styra ugnens funktioner med hjälp av röstkommandon.
 • Mjukvaruuppdateringar och förbättringar: Tillverkare kan tillhandahålla mjukvaruuppdateringar till ugnens app, vilket potentiellt kan lägga till nya funktioner, förbättra prestanda eller ta itu med eventuella problem.
3

Nackdelar

 • Teknikens tillförlitlighet: Appstyrda ugnar är starkt beroende av teknik, inklusive en stabil internetanslutning och appens funktionalitet. Om det uppstår problem med anslutningen eller fel i appen kan det störa din förmåga att fjärrstyra ugnen.
 • Inlärningsprocess: Att använda appen och förstå dess funktioner kan kräva en viss inlärningsprocess, särskilt för de som inte är bekanta med smarta enheter eller teknik. Detta kan vara frustrerande till en början och kan avskräcka vissa användare från att utnyttja ugnens funktioner fullt ut.
 • Kompatibilitetsproblem: Inte alla smarta ugnars appar är kompatibla med alla typer av smartphones eller surfplattor. Beroende på enhetens operativsystem kan du upptäcka att appen inte är tillgänglig för din plattform.
 • Appuppdateringar och kompatibilitet: I takt med att operativsystem för smartphones och app-plattformar utvecklas kan det finnas tillfällen då ugnens app inte är kompatibel med de senaste uppdateringarna. Detta kan leda till kompatibilitetsproblem och potentiellt göra appen oanvändbar tills den uppdateras av tillverkaren.
 • Säkerhetsproblem: Alla enheter som är anslutna till internet har potential att vara sårbara för säkerhetsöverträdelser. Om enheten inte är ordentligt säkrad kan appen för en smart ugn vara en potentiell ingångspunkt för hackare att komma åt ditt nätverk eller till och med styra din ugn.
 • Begränsad tillgänglighet: Om du har flera användare eller familjemedlemmar som använder ugnen är det kanske inte lika enkelt att samordna åtkomst via appen som att använda fysiska kontroller. Detta kan leda till förvirring eller svårigheter att hantera ugnens inställningar.
 • Kostnad: Ugnar med appstyrning kan vara dyrare på grund av den extra tekniken och funktionerna. Denna kostnad kanske inte är motiverad för personer som föredrar traditionella matlagningsmetoder.
4

Är ugnar med appstyrning dyra?

Genomsnittspriset för ugnar med appstyrning är 21521 kr. Som jämförelse är genomsnittskostnaden för alla ugnar 12270 kr.

Följande diagram visar prisfördelningen för ugnar med appstyrning i jämförelse med ugnar utan appstyrning

Uppdaterad 27 maj 2024

Den billigaste ugnen med appstyrning är Siemens HB676G5S6, som kostar 10990 kr.

5

Hur många ugnar är utrustade med appstyrning?

Enligt våra uppgifter är 15 % av ugnarna försedda med appstyrning.

Har ugnen appstyrning

Nej (85%)
Ja (15%)
Uppdaterad 27 maj 2024
de-DE en-GB nl-NL da-DK sv-SE

Copyright 2024 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.