Guide till underhåll av hårtrimmers

Uppdaterad:
07. maj 2024
Guide till underhåll av hårtrimmers

Vad kräver en hårtrimmer i form av underhåll och hur underhåller man den? Det ska vi gå igenom i den här artikeln.

Om underhåll

När det gäller underhåll av din hårtrimmer är det en god idé att läsa den medföljande bruksanvisningen, eftersom det kan finnas skillnader i hur och hur ofta varje modell behöver underhållas. Dessutom kommer du att kunna se om hårtrimmern är tvättbar eller inte.

När du köper en hårtrimmer medföljer delar som är avsedda för underhåll. Vanligtvis får du en liten borste och en liten behållare med olja.

Steg
1

Tvätta under kranen

Om din hårtrimmer är tvättbar kan du skölja den under kranen för att avlägsna hår och smuts. I den medföljande bruksanvisningen kan du se om hårtrimmern är tvättbar, och för vissa enheter anges detta på baksidan.

Det är viktigt att du förvarar hårtrimmern på en plats där den kan torka ordentligt efter tvätt, eftersom bladen annars slits ut och så småningom rostar.

Steg
2

Rengöring med borste

Efter varje användning bör du ta bort det hår som samlats i hårtrimmern med den medföljande borsten. Detta säkerställer att hårtrimmern fungerar optimalt och att hår inte samlas.

Vissa hårtrimmers är utrustade med ett avtagbart trimmerhuvud. Här bör du regelbundet ta bort trimmerhuvudet och avlägsna det hår som fastnat i maskinen.

Om du inte har någon borste kan en tandborste vara ett bra alternativ.

Steg
3

Olja bladen

Du bör regelbundet olja hårtrimmerns blad. Detta gör du genom att applicera några droppar olja i mitten och på utsidan av bladet och sedan sätta på apparaten så att oljan fördelas. Se till att ta bort överflödig olja, antingen med en torr trasa eller med fingret (använd inte toalettpapper eller annat material som lämnar rester i hårtrimmern).

de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE

Copyright 2024 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.