Guide till underhåll av skäggtrimmers

Uppdaterad:
07. maj 2024
Guide till underhåll av skäggtrimmers

Att underhålla din skäggtrimmer är viktigt för att säkerställa dess livslängd och optimala funktion. I den här artikeln går vi igenom hur du underhåller den på rätt sätt.

Om underhåll av skäggtrimmers

Skäggtrimmers är enkla enheter att underhålla, men underhåll är nödvändigt för att säkerställa optimal funktion och en lång livslängd.
Det är en god idé att kontrollera tillverkarens instruktioner för rengöring, eftersom det kan förekomma skillnader från modell till modell.

De flesta skäggtrimmers kommer med nödvändiga underhållstillbehör. Vanligtvis inkluderar detta en liten borste och en mindre behållare med olja.

Nedan går vi igenom de vanligaste stegen för att underhålla din skäggtrimmer.

Steg
1

Rengör under vatten

Om skäggtrimmern tål vatten kan du skölja av trimmerhuvudet för att avlägsna hår och smuts. Kontrollera tillverkarens anvisningar för att se till att enheten är vattentät innan du sköljer av den.

Steg
2

Rengör med en borste

Efter användning bör du avlägsna hår från skäggtrimmern med den medföljande borsten. Detta säkerställer att hår inte byggs upp inuti maskinen och håller bladen i gott skick.

Efter flera användningar (t.ex. en gång i månaden) bör du ta bort hela trimmerhuvudet (om möjligt) och avlägsna de hårstrån som fastnat i maskinen.

Steg
3

Olja bladen

När du köper en skäggtrimmer medföljer vanligtvis även en liten behållare med olja. Denna används för underhåll av trimmerns blad.

Applicera regelbundet några droppar olja på bladen för att hålla dem vassa och effektiva och för att förhindra rost. När du har applicerat oljan på bladet låter du skäggtrimmern köra i några sekunder för att fördela den. Torka bort överflödig olja vid behov.

Följ tillverkarens anvisningar för hur ofta oljan ska appliceras.

de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE

Copyright 2024 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.