Hur vi arbetar

Syftet med denna webbplats är att tillhandahålla en allmänt tillgänglig betygsättning av produkter baserat på recensioner. Varje produkt betygsätts från 0–100 baserat på de användarrecensioner och expertrecensioner som finns tillgängliga på nätet.

Djupgående recensioner:

Hur väljer vi produkter?

Hur väljer vi vilka produkter vi ska jämföra?
Som utgångspunkt strävar vi efter att jämföra ett brett utbud av produkter. Endast produkter från återförsäljare som vi samarbetar med ingår i våra jämförelser, eftersom vi inte har möjlighet att uppdatera priser från återförsäljare som vi inte har partnerskap med. Inom vissa produktgrupper har vi ett begränsat antal samarbetspartners, vilket kan påverka omfattningen av produktutbudet i vår jämförelse. Vi accepterar inte produkter, vi samarbetar inte med tillverkare och vi uppmärksammar inte vissa produkter mot en avgift.

Användarrecensioner

Varifrån hämtar vi användarrecensionerna?
Den viktigaste faktorn för vårt poängsystem är användarrecensioner. Vi anser att detta är det mest exakta sättet att bedöma kvaliteten och nöjdheten med en produkt. Vi samlar in produktrecensioner från både partners och webbplatser som vi inte har partnerskap med. Vi använder endast recensioner som godkänts av tredje part, det vill säga att vi inte använder recensioner från tillverkarnas egna webbplatser.

Hur beräknas poängen?

Varje produkt får en poäng från 0–100, baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Utgångspunkten för poängen är produktens användarrecensioner.
Exempel: Om en produkt får betyget 4,2 av 5 från 100 användare blir startpunkten för poängen 84 (4,2*20).

Poäng dras sedan av och läggs till baserat på ett antal kriterier:
  • Om produkten har få recensioner dras poäng av.
  • Om produkten presterar bra i externa tester (topp 33 % i tester) läggs poäng till.
  • Om produkten presterar dåligt i externa tester (sämsta 33 % i tester) dras poäng av.
  • Om produkten får bra expertomdömen läggs poäng till.
  • Om produkten endast har användarrecensioner från en källa dras poäng av.
Poängen beräknas automatiskt och vi kan inte direkt påverka detta. Vi ändrar ibland poängalgoritmen för att förbättra den och göra den så korrekt som möjligt. Som utgångspunkt uppdateras användarrecensioner en gång i månaden, och poängen uppdateras också en gång i månaden.

Förklaringar

  • Användarrecensioner: Vi inkluderar endast användarrecensioner från webbplatser som vi anser vara objektiva. Vissa sajter har generellt mycket positiva användarrecensioner och dessa sajter inkluderar vi inte.
  • Testresultat: De externa testresultat vi inkluderar är tester där produkten har varit fysiskt närvarande och testats mot andra produkter i samma produktgrupp. Vi inkluderar endast tester som vi anser är objektivt genomförda och av hög kvalitet.
  • Expertrecensioner: Vi definierar expertrecensioner som individuella recensioner av produkter (dvs. inte flera produkter som testas mot varandra), utförda av personer som är insatta i produktgruppen. Vi inkluderar endast externa expertgranskningar där produkten har varit fysiskt närvarande. Vi inkluderar endast expertgranskningar som vi anser är objektiva och av hög kvalitet.

Copyright 2024 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.