De 4 bästa side-by-side kyl/frys

products 4 jämförda produkter
Användarrecensioner 1 482 Användarrecensioner
Test 1 Test

Vill du köpa en side-by-side kyl/frys men vet inte var du ska börja? Vi betygsatte 4 side-by-side kyl/frys baserat på 1 482 användaromdömen för att hitta det bästa. Vår recension uppdaterades 2023.

Uppdaterad:
24. januari 2023

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

Tillverkare caret
filterFilter
Rang
Namn
Betyg
Pris
 1. 1
  LG GSJ961NEAZ
  Betyg
  92/100
  Bra
  Side-by-side kyl/frys
  Inbyggd vattenbehållare
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 68 recensioner
 2. 2
  LG GSL360ICEZ
  Betyg
  91/100
  Bra
  Side-by-side kyl/frys
  Vattenanslutning
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 221 recensioner
 3. 3
  Gorenje NRS8182KX
  Betyg
  91/100
  Bra
  Computersalg.se 10 969 kr
  Side-by-side kyl/frys
  Utan vattendispenser
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 39 recensioner
 4. 4
  LG GSL760PZXV
  2 färger
  Betyg
  89/100
  Bra
  Computersalg.se 12 239 kr
  Side-by-side kyl/frys
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 192 recensioner
 5. LG GSJ761PZTZ
  2 färger
  Utgått
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 76 recensioner
 6. LG GSJ 361 DIDV
  Utgått
  Side-by-side kyl/frys
  Inbyggd vattenbehållare
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 69 recensioner
 7. LG GSJ960NSTZ
  2 färger
  Utgått
  Side-by-side kyl/frys
  Vattenanslutning
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 34 recensioner
 8. Siemens KA93NVIFP
  Utgått
  Side-by-side kyl/frys
  Inbyggd vattenbehållare
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 645 recensioner
 9. LG GSJ760WBXV
  Utgått
  Side-by-side kyl/frys
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 56 recensioner
 10. LG GMX844MCKV
  Utgått
  Side-by-side kyl/frys
  Vattenanslutning
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 34 recensioner

Köpguide för side-by-side kyl/frys

En side-by-side kyl/frys
En side-by-side kyl/frys

En side-by-side kyl/frys har vanligtvis en dubbeldörr som öppnas utåt från mitten, med frysen på ena sidan och kylskåpet på andra. Dessa har vanligtvis mycket mer utrymme än ett konventionellt kylskåp. Det är en elegant apparat som ger ett ultramodernt intryck till varje kök. Dessutom erbjuder vissa tillverkare nu modeller med flera dörrar för mer variation och flexibilitet.

Side-by-side kyl/frys kommer i olika storlekar och utföranden med en rad olika funktioner, så det är viktigt att välja en modell som passar både ditt kök och dina behov. Men med alla olika kylskåp på marknaden kan det vara svårt att bestämma sig för ett. Därför kommer vår köpguide hjälpa dig att finslipa de viktigaste delarna du behöver för att göra det lämpligaste valet.

Typer av side-by-side kyl/frys

 • Side by Side – en stående kyl och frys bakom två dörrar som öppnas från mitten. Består av hyllor och fler fack i dörrarna för optimal förvaring.
 • Fransk dörr – en konfiguration med tre dörrar som har en frys i lådform undertill och ett kylskåp med dubbeldörr ovanför som öppnas utåt från mitten.
 • Fyra dörrar – en ekonomiskt utformad modell med en frys med dubbeldörr undertill och ett kylskåp med dubbeldörr ovanför. De mindre dörrarna släpper ut mindre kall luft när de öppnas.

Storlek

Side-by-side kyl/frys är en stor apparat och behöver därför en permanent plats i ditt kök. Bestäm de exakta måtten på utrymmet där du tänker placera kylskåpet och välj en modell som passar. Side-by-side kyl/frys är vanligtvis 160 – 180 cm höga, 70 – 100 cm breda och 60 – 80 cm djupa. Du måste också lämna minst 5 cm utrymme runtomkring enheten för ventilation.

Vissa företag tillverkar även små och smala side-by-side kyl/frys för personer med begränsat utrymme i köket.

Kapacitet

Kapacitet
Kapacitet

Tillverkare erbjuder många valmöjligheter när det gäller kylskåpsutrymme. Även om en side-by-side kyl/frys i allmänhet är mer rymliga än konventionella modeller så är det fortfarande viktigt att välja ett vars kapacitet du kan maximera. Detta beror i hög grad på storleken på ditt hushåll. Du kan använda följande lista för att hjälpa dig att uppskatta hur mycket utrymme du kommer behöva:

 • 200 L – 1-2 personer
 • 400 L – 2-3 personer
 • 600 L – 4-5 personer
 • 700 L eller mer – 5 eller fler personer

Här är 3 side-by-side kyl/frys med störst kylkapacitet.

Side-by-side kyl/frys Kylkapacitet
411 l
411 l
400 l

Detta diagram visar hur kylkapaciteten fördelas mellan side-by-side kyl/frys.

januari 26, 2023

Energivärde och driftkostnader

Energiklass
Energiklass

Modeller med högre energiklassning är mer effektiva. De är också dyrare men hjälper dig att spara pengar på lång sikt. Observera att kylskåp, till skillnad från de flesta apparater, ständigt är igång för att hålla maten färsk. Därför är energiklassificeringen avgörande för att hålla dina räkningar under kontroll. Motsvarande energiklassning bör anges i specifikationerna för varje modell.

Så här fördelas energiklassificeringen bland side-by-side kyl/frys:

F (75%)
E (25%)
januari 26, 2023
Energiförbrukning
Energiförbrukning

Följande diagram visar hur energiförbrukningen fördelas bland side-by-side kyl/frys.

januari 26, 2023

Här är 3 side-by-side kyl/frys med lägst energiförbrukning.

Side-by-side kyl/frys Energiförbrukning
289 kWh
419 kWh
431 kWh

Budget

Kostnaden för side-by-side kyl/frys varierar beroende på många faktorer, t.ex. byggkvalitet, storlek, kapacitet, inbyggda funktioner och mycket mer. För att hitta rätt modell är det viktigt att veta vilka specifika funktioner du behöver och därefter kontrollera priset mot din budget. Om du inte behöver avancerade funktioner så är det ingen idé att lägga extra pengar på dem.

Priset på side-by-side kyl/frys i vår jämförelse varierar från 10969 till 24045 kr. Prisfördelningen visas i följande diagram.

januari 26, 2023

Här är de 3 billigaste side-by-side kyl/frys.

Side-by-side kyl/frys Pris
10969 kr
12239 kr
15728 kr

Ljudnivå

Ljudnivå
Ljudnivå

De flesta side-by-side kyl/frys avger normalt någon form av ljud på grund av kylningen och kompressorns aktivitet. Detta specifika ljud är relativt tyst och ligger vanligtvis mellan 32-47 decibel. Det kan dock fortfarande vara irriterande för vissa eftersom människor har olika känslighet. Även om en helt tyst side-by-side kyl/frys inte verkar existera så har du fortfarande alternativ med modeller som har en ljudnivå på 40 dB eller lägre.

Fördelningen av ljudnivån bland side-by-side kyl/frys visas i följande diagram.

januari 26, 2023

Här är de 3 side-by-side kyl/frys med lägst ljudnivå.

Side-by-side kyl/frys Ljudnivå
39 dB
39 dB
42 dB

Andra funktioner

 • MultiZone Design – Modeller med denna funktion har en konvertibel zon som ger större flexibilitet. De har en extra sektion som du kan använda antingen som kylskåp eller frys beroende på dina behov. Temperaturen kan enkelt justeras från -24 °C till 10 °C med en knapptryckning.
 • Twin Cooling – teknik som använder separata kylsystem för kylskåp och frys. Detta gör att varje fack har sin optimala temperatur för att hålla dina produkter fräscha längre.
 • Vatten- och isautomater – en praktisk funktion som finns i de flesta side-by-side kyl/frys och som dispenserar is och kallt vatten direkt i glaset. Den kräver dock en vattenkälla, så du har två alternativ att välja mellan: en enhet med eller utan vattenkälla. En enhet med rörkoppling måste anslutas direkt till en vattenkälla och placeras inom 1,5 meter från den. Den måste också vara utrustad med ett filter för att garantera en ren vattenförsörjning. En enhet som inte är ansluten till en rörledning har en inbyggd påfyllningsbar behållare som måste fyllas på manuellt för att garantera en kontinuerlig tillförsel av is och kallt vatten. Deras stora fördel är att du kan placera dem var som helst utan rörbegränsningar. 50% av side-by-side kyl/frys har en vattenanslutning medan 25% har en vattenbehållare. De återstående 25% har ingen vatten- och isbehållare.
 • Frostfri frys – denna teknik gör det enkelt att underhålla och rengöra den genom att förhindra isbildning. Det ger också mer utrymme för dina produkter och gör att frysen fungerar bättre. Fungerar med hjälp av en automatisk timer som aktiverar en liten värmare för regelbunden avfrostning.
 • Glasfönster – med den här funktionen kan du se in i kylskåpet utan att öppna dörren. Det hindrar den kalla luften från att läcka ut och hjälper dig att spara pengar i det långa loppet. Högkvalitativa modeller lyser automatiskt upp när du knackar på glaspanelen.
 • LED- och pekskärm – den här funktionen gör inte bara apparaten mer lyxig utan låter dig också justera kylinställningarna med hjälp av knapparna på pekskärmen.
 • Smart teknik – smart teknik fungerar med en WiFi-anslutning som gör att du kan styra kylskåpet med en mobilapplikation. Detta tillhandahåller extra bekvämlighet när det gäller att justera temperaturen och andra viktiga inställningar. Det gör det också möjligt för dig att övervaka statusen för varorna i ditt kylskåp i realtid.
 • Inbyggd kamera – denna funktion finns i smarta kylskåp. Kameran ansluts till appen via WiFi och låter dig se kylskåpets insida genom att ta bilder och skicka dem till din telefon. Detta är särskilt praktiskt när du är ute och handlar och behöver kontrollera om du har glömt något.
 • Mångsidig utformning av utrymme – med justerbara eller avtagbara hyllor och ställningar kan du få ut det mesta av ditt förvaringsutrymme. Det är också ett plus att lådor för småsaker finns.
 • Funktion för semesterläge – den här inställningen är särskilt användbar när du tänker vara borta från hemmet under längre perioder, till exempel när du åker iväg på resa eller semester. Håller igång kylskåpet igång vid en ekonomisk temperatur för att förhindra att mögel eller lukt bildas och sparar samtidigt energi.

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
LG GSJ961NEAZ LG GSL360ICEZ
Gorenje NRS8182KX
Namn LG GSJ961NEAZ LG GSL360ICEZ Gorenje NRS8182KX
Poäng
92
91
91
Rang Nr 1 av 4 Nr 2 av 4 Nr 3 av 4
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
68 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
221 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.7)
39 Recensioner
Pris 24 045 kr 15 728 kr 10 969 kr
caret-up caret-down Energiförbrukning
Energiklass
Årlig energiförbrukning 431 kWh 419 kWh 289 kWh
caret-up caret-down Kapacitet
Nettovolym kyl 411 l 400 l 266 l
Nettovolym frys 214 l 206 l 175 l
caret-up caret-down Tekniska detaljer
Fryskapacitet (kg/24h) 12kg/dygn 12kg/dygn 10kg/dygn
Ljudnivå 39 dB 39 dB 42 dB
Ljudnivåklass
Lagringskapacitet vid strömavbrott 10 t 10 t 8 t
caret-up caret-down Funktioner
Isdispenser
Vattendispenser
NoFrost
Inbyggt LED-ljus
Vattenanslutning
Vattenbehållare
Vattenbehållare kapacitet 4,0 l
Recept App
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 179,0 cm 179,0 cm 177,7 cm
Bredd 91,2 cm 91,2 cm 83,2 cm
Djup 73,8 cm 73,8 cm 62,3 cm
Vikt 130,0 kg 117,0 kg 78,0 kg
de-DE nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.