De 10 bästa dammsugarna utan påse

products 47 jämförda dammsugare utan påse
Användarrecensioner 240 161 Användarrecensioner
Tester 19 Tester

Vi har jämfört och betygsatt 47 dammsugare utan påse. Vår jämförelse baserar sig på totalt 240 161 användarrecensioner och 19 expertrecensioner. Vår rankningslista av de bästa dammsugarna utan påse uppdaterades senast 2023.

Uppdaterad:
24. januari 2023

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

Tillverkare caret
filterFilter
Rang
Namn
Betyg
Pris
 1. Den bästa påslösa dammsugaren
  1
  Philips FC9741/09
  Betyg
  95/100
  Mycket bra
  Amazon.se 3 299 kr
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 3491 recensioner
 2. 2
  Philips FC9729/09
  Betyg
  91/100
  Bra
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 4366 recensioner
 3. Philips FC9747/09
  Betyg
  91/100
  Bra
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  För djurhår
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3835 recensioner
 4. 4
  Philips XB9154/09
  Betyg
  90/100
  Bra
  Amazon.se 4 799 kr
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  För djurhår
  Lång arbetsradie (11,0 m)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 27226 recensioner
 5. Philips FC9332/09
  Betyg
  89/100
  Bra
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  Lätt och kompakt (4,5 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 29826 recensioner
 6. Dammsugare utan påse
  För allergiker
  Lätt och kompakt (4,5 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 29240 recensioner
 7. Dammsugare utan påse
  Lätt och kompakt (4,0 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 27176 recensioner
 8. 8
  Philips FC9745/09
  Betyg
  89/100
  Bra
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  För djurhår
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 8277 recensioner
 9. 9
  Philips FC9555/09
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 2 879 kr
  Dammsugare utan påse
  För allergiker
  För ömtåliga golv
  För djurhår
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2306 recensioner
 10. 10
  Bosch BGS05X240
  Betyg
  89/100
  Bra
  Amazon.se 1 438 kr
  Dammsugare utan påse
  För ömtåliga golv
  Lätt och kompakt (4,4 kg)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2008 recensioner

Om vårt påsfria dammsugartest

Var och en av dammsugarna har jämförts och fått betyg baserat på recensioner och resultat i dammsugartester. Vi har jämfört totalt 47 dammsugare utan påsar, vilket har gett ett genomsnittlig poäng på 86/100. Du kan läsa mer om hur varje produkt har rankats här eller se vårt fullständiga dammsugartest här. påsfria dammsugare

Köpguide för påslösa dammsugare

Påslösa dammsugare är ganska nya i dammsugarvärlden, hur som helst har de blivit kraftigare och mer populära genom åren. Många tycker att de är renare och enklare att underhålla, och även billigare i längden. Eftersom de inte behöver påsar som måste bytas och ersättas efter att de fyllts så är det även bättre för miljön.

januari 29, 2023

Vad är en påslös dammsugare?

Påslösa dammsugare är dammsugare som inte kräver en påse som måste ersättas efter att ha samlat upp smuts i ditt hus. De kommer med en smutsbehållare för att lagra smutsen. När denna är full kan du enkelt ta av den och rengöra den.

caret-up caret-down Vad du ska titta efter när du köper en påslös dammsugare

Innan du går till närmaste butik för att köpa din påslösa dammsugare, här är några saker du bör se upp för.

caret-up caret-down Sugkraft

Sugkraften är en av de viktigaste aspekterna hos alla dammsugare – inte bara för påslösa dammsugare. En dammsugares sugkraft avgör hur lätt den kan ta upp damm och smuts. Leta efter en som har en starkare sugkraft då det kommer att göra det lättare att ta bort smuts och husdjurshår samt göra det enkelt att rengöra svåråtkomliga hörn.

caret-up caret-down Filtrering

Dammsugare filter guide

Filtrering är en annan viktig aspekt då ett filter avgör hur effektivt din dammsugare kan ta bort damm och smuts från omgivningen. Undersök de olika typerna av filter som finns i olika påslösa dammsugare. Om du eller någon i ditt hushåll har allergi eller astma, skaffa en påslös dammsugare med ett HEPA-filter. Denna typ av filter fångar upp damm, smuts och andra allergener, och filtrerar dem så att de inte töms ut i rummet igen.

Du kan läsa mer om dammsugarfilter här.

caret-up caret-down Tillbehör / munstycken och borsta

Dammsugare munstycken guide

I allmänhet kan du hitta några eller alla av följande munstycken och borstar som en del av dammsugaren du köper:

 • Kombiborste: Den vanligaste borsten i en dammsugare; låter dig dammsuga hårda golv, kakel, mattor.
 • Parkettborste: Används för att rengöra mer sårbara golvytor, till exempel trä.
 • Turboborste: En bra borste att ha om du har husdjur eftersom den lätt tar bort päls från soffor, madrasser, klädsel etc.
 • Spaltmunstycke: Hjälper dig att rengöra trånga utrymmen som hörn, mellan soffdynor och till och med spolarna i ditt kylskåp.
 • Möbelmunstycke: Används för att dammsuga din soffa, möbler och till och med din bil.
 • Embossing-borste: Används för ömtåliga möbler, till exempel soffbord i glas, tavlor, lampskärmar, persienner med mera.

Alla dammsugare har inte dessa munstycken och borstar och vissa kan till och med innehålla andra sorter. Innan du köper är det smart att utvärdera vilken typ av områden du ska rengöra i ditt hem och sedan köpa en dammsugare med munstycken och borstar som du kommer att använda.

Du kan läsa mer om munstycken och borstar för dammsugare här.

caret-up caret-down Ljudnivå

Dammsugare Ljudnivå guide

En dammsugares buller kan vara ganska irriterande, särskilt om du bor med barn, husdjur eller till och med äldre. Vissa dammsugare kan rengöra och suga upp damm, smuts och skräp vid en relativt låg ljudnivå medan andra är mycket mer bullriga. Det är bäst att kontrollera dammsugarens ljudnivå innan du köper så att du inte behöver oroa dig för hur högt det kan bli medan du städar.

Ljudnivåjämförelse

januari 29, 2023

caret-up caret-down Manövrerbarhet

Dammsugare Manövrerbarhet guide

Innan du köper din dammsugare, se till att du vet att den är lätt att skjuta eller dra runt eller ta upp eller ner för trappan. Det är viktigt att skaffa en dammsugare som är lätt nog för dig, så att detta inte hindrar din rengöring.

Du måste också ta hänsyn till dess driftområde. En dammsugares driftområde beror på hur lång sladd och slang är. Ju längre den är, desto mer yta kommer du att kunna rengöra utan att behöva koppla bort dammsugaren och flytta den till en annan kontakt närmare den plats du vill rengöra. Du vill helst skaffa en dammsugare med ett stort driftområde så att du inte behöver fortsätta koppla ur, flytta och koppla in dammsugaren bara för att rengöra ditt hem.

Jämförelse av operationsradie

januari 29, 2023

caret-up caret-down Priset

Clatronic BS 1294 är den billigaste med ett pris på 859 kr.

Detta diagram visar fördelningen i priset för dammsugare utan påse.

januari 29, 2023

caret-up caret-down Fördelar med att skaffa en påslös dammsugare

påslös dammsugare

Bättre sugkraft

Dammsugare med påsar brukar förlora sitt sug när påsarna börjar fyllas upp, vilket kan få dig att fundera på om påsen redan är full. Påslösa dammsugare har å andra sidan en mer pålitlig sugkraft, så att du grundligt kan rengöra ditt hem utan att fundera på om du behöver dammsuga om några områden.

Smutsbehållaren är enkel att tömma

Påslösa dammsugare kommer med en smutsbehållare som är enkel att tömma, jämfört med dammsugare med påsar. Allt du behöver göra är att frigöra smutsbehållaren från dammsugarens kropp, öppna locket och tömma ut det som finns inuti.

Enkel att använda

Påslösa dammsugare har en genomskinlig smutsbehållare som standard, vilket gör den enkel att använda. Denna genomskinliga smutsbehållare låter dig veta när du behöver tömma smutsen som har sugits upp, så att du får en grundlig rengöring. Om du av misstag suger upp något medan du rengör så kan du enkelt se och ta bort det från smutsbehållaren. Påslösa dammsugare är även mer kompakta och enkla att använda.

Billigare

Att använda en påslös dammsugare sparar dig mycket pengar då du inte behöver köpa och byta påsar regelbundet. Att behöva köpa påsar hela tiden kan kosta ganska mycket i längden. Dessutom behöver du inte oroa dig för att behöva pausa din rengöring för att gå till affären om du får slut på påsar under rengöringen.

Eko-vänligt alternativ

Att använda en påslös dammsugare sparar dig mycket pengar då du inte behöver köpa och byta påsar regelbundet. Att behöva köpa påsar hela tiden kan kosta ganska mycket. Dessutom är det påslösa alternativet mer miljövänligt. Allt du behöver göra är att ta bort smutset från smutsbehållaren och rengöra den så är den redo för din nästa rengöring.

Nackdelar med att köpa en påslös dammsugare (jämfört med en med påse)

Ingen dammsugare är perfekt. Var och en har sina fördelar och nackdelar. Här är några av utmaningarna med att välja en påslös dammsugare istället för en med påse:

Exponering för allergi

Den största utmaningen med att använda en påslös dammsugare är att när du öppnar smutsbehållaren för att tömma den från damm och smuts som den har sugit upp, blir du utsatt för all smuts, vilket kan vara jobbigt för de med allergier. Då allt du suger inte bara går in i en lufttät påse som du kan ta bort och kasta, finns det en chans att du släpper ut lite av dammet och allergenerna i luften medan du rengör din påslösa dammsugare.

Kräver mer underhåll

Allt beror på kapaciteten i den påslösa dammsugaren du köper, samt hur stort (och smutsigt) ditt hus är. Oftast har dammsugare utan påse vanligtvis en mindre smutsbehållare så du måste tömma dem oftare. De kan också vara ganska röriga att tömma och damm kan också fastna inuti.

Har du ändrat dig? Hitta alla dammsugare med påse att köpa här eller gå till de 10 bästa dammsugarna med påse.

De bästa dammsugarmärkena utan påse

Detta är en lista över de bästa dammsugarmärkena utan påse. Listan är baserad på de modeller som representeras i vår jämförelse. Endast märken med minst 3 produkter representerade visas.

Rang Tillverkare Poäng
1 Philips
89
2 AEG
88
3 Bosch
86
4 Rowenta
85

Vanliga frågor (FAQ)

caret-up caret-down Vilken billig dammsugare utan påse är bäst?

Den bästa billiga dammsugaren utan påse (med ett pris under 1200 kr) är Philips XB2125/09 enligt vår jämförelse, som får betyget 89/100 och har ett pris på 1402 kr. Många av de välkända varumärkena, så som Bosch, Rowenta, AEG och så vidare har billiga dammsugare utan påse i sitt sortiment. De billiga modellerna är mer vanliga med färre funktioner, har ett sämre filter än andra modeller och är sämre i specifikationer (högre ljudnivå och mindre driftsradie). Det här är de 3 bästa dammsugarna utan påse till ett pris under 1200 kr.
Rang Bild Dammsugare utan påse Poäng Betyg Pris
7 Philips XB2125/09 Philips XB2125/09 89 Bra 1 402 kr

caret-up caret-down Vilken dammsugare utan påse är billigast

Den billigaste dammsugaren utan påse är Clatronic BS 1294, med ett pris på 859 kr.

caret-up caret-down Vilken lätt dammsugare utan påse är bäst?

Vissa föredrar en lätt dammsugare utan påse eftersom den är lättare att manövrera. Den lättaste dammsugaren utan påse är Bosch BGC05A220A med en vikt på 4,4 kg, medan Philips XB2125/09 är den bästa lätta dammsugaren utan påse (med en vikt under 5 kg) med en vikt på 4,0 kg.

caret-up caret-down Vilken dammsugare utan påse som hjälper mot allergier är bäst?

Om du vill ha en dammsugare utan påse som hjälper mot allergier bör du ha koll på filtret. Generellt rekommenderas dammsugare med HEPA 13 och HEPA 14 filter för hushåll med allergier. Den bästa dammsugaren utan påse som hjälper mot allergier är Philips FC9741/09, som fått betyget 95 av 100 och ett omdöme som "Mycket bra". Dessa är de 3 bästa dammsugarna utan påse som hjälper mot allergier.
Rang Bild Dammsugare utan påse Poäng Betyg Pris
3 Philips FC9747/09 Philips FC9747/09 91 Bra 3 799 kr

caret-up caret-down Vilken dammsugare utan påse är bäst för husdjurshår?

Dammsugarna utan påse är byggda för allmän rengöring och vissa av dem har fästanordningar för mer specialiserade ändamål; som att ta bort husdjurshår. I vår jämförelse är Philips FC9747/09 den bästa dammsugaren utan påse för djurhår. Detta är en lista över de 3 bästa dammsugarna utan påse för djurhår.
Rang Bild Dammsugare utan påse Poäng Betyg Pris
3 Philips FC9747/09 Philips FC9747/09 91 Bra 3 799 kr
Du kan se hela urvalet av golvdammsugare för sällskapsdjur här.

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
Philips FC9741/09 Philips FC9729/09
Philips FC9747/09
Namn Philips FC9741/09 Philips FC9729/09 Philips FC9747/09
Poäng
95
91
91
Rang Nr 1 av 47 Nr 2 av 47 Nr 3 av 47
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.7)
3491 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
4366 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
3835 Recensioner
Pris 3 299 kr 2 788 kr 3 799 kr
caret-up caret-down Energiförbrukning
Effekt 900 w 650 w 900 w
caret-up caret-down Filter
Filter HEPA 13 Allergy filter HEPA 13
Tvättbart filter
caret-up caret-down Tekniska detaljer
Ljudnivå 75 dB 76 dB 75 dB
Påsstorlek 2,0 l 2,0 l 2,0 l
Aktionsradie 10,0 m 10,0 m 10,0 m
Reglering av sugkraft
Teleskoprör
Kontrollknappar på handtaget
caret-up caret-down Munstycke
Fogmunstycke
Möbelmunstycke
Parkettmunstycke
Elektrisk borste
Kombimunstycke
Mini-turbomunstycke
Turbomunstycke
Sugborste
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 29,2 cm 29,2 cm 29,2 cm
Bredd 29,2 cm 29,2 cm 29,2 cm
Djup 50,5 cm 50,5 cm 50,5 cm
Vikt 5,5 kg 5,5 kg 5,5 kg
caret-up caret-down Lämpad för
För allergiker
För djurhår
caret-up caret-down Fördelar och nackdelar
Fördelar
Pris i mellanklassen
5 städtillbehör
Tillbehörsförvaring på dammsugaren
Huvudmunstycket är utrustat med TriActive-sug och LED-lampor
Digital effektstyrning
Hygieniskt allergilås
Nackdelar
Högljudd drift
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.