De 10 bästa helautomatiska kaffemaskinerna

products 30 jämförda produkter
Användarrecensioner 123 124 Användarrecensioner
Tester 10 Tester

Vi har hittat de bästa helautomatiska kaffemaskinerna baserat på 123 124 användarrecensioner och 10 testresultat. Vi jämförde 30 helautomatiska kaffemaskiner och rankade dem från bäst till sämst. Vår lista uppdaterades senast 2023.

Uppdaterad:
24. januari 2023

Vi tjänar pengar på provision när du köper via oss. Hur vi arbetar.

Tillverkare caret
filterFilter
Rang
Namn
Betyg
Pris
 1. Den bästa helautomatiska kaffemaskinen
  1
  DeLonghi ECAM 656.85.MS
  Betyg
  94/100
  Bra
  Amazon.se 18 021 kr
  Helautomatisk kaffemaskin
  App-kontroll
  Mjölkskummare
  19 bar pumptryck
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 485 recensioner
 2. 2
  DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS
  Betyg
  93/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  App-kontroll
  Mjölkskummare
  Kaffekanna funktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 66 recensioner
 3. 3
  DeLonghi ECAM 350.55
  Betyg
  92/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  LCD-Display
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3717 recensioner
 4. 4
  DeLonghi ECAM 22.110.B
  3 färger
  Betyg
  91/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 45457 recensioner
 5. 5
  Philips Series 5400 EP5447/90
  Betyg
  91/100
  Bra
  Amazon.se 6 764 kr
  Helautomatisk kaffemaskin
  App-kontroll
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 5271 recensioner
 6. 6
  Philips Series 5400 EP5441/50
  Betyg
  91/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  TFT color display
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 4050 recensioner
 7. 7
  DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.T
  Betyg
  91/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  App-kontroll
  Mjölkskummare
  Kaffekanna funktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3423 recensioner
 8. 8
  DeLonghi Eletta ECAM 44.660.B
  Betyg
  91/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2015 recensioner
 9. Billigast
  9
  DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B
  3 färger
  Betyg
  91/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1687 recensioner
 10. 10
  Delonghi Eletta ECAM46.860.B
  Betyg
  91/100
  Bra
  Helautomatisk kaffemaskin
  Mjölkskummare
  15 bar pumptryck
  LCD-Display
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1333 recensioner

Köpguide för helautomatiska kaffemaskiner

En helautomatisk kaffemaskin
En helautomatisk kaffemaskin

Det finns inget mer tillfredsställande än att vakna upp till en rykande kopp av ditt favoritkaffe. Men i vår hektiska vardag kan det vara svårt att hitta tid för att koka kaffe. Du kan förstås stanna till på ett kafé för att dricka din morgondryck, men det hade blivit dyrt.

Vi har en bättre lösning – en helautomatisk kaffemaskin som gör förberedelsearbetet åt dig. På så sätt kan du få kaffe av kafékvalitet med bara en knapptryckning. En helautomatisk kaffemaskin tar hand om allt, från malning av bönorna på begäran till att packa kaffesumpen och värma upp rätt mängd vatten för bryggning, den kan till och med ånga mjölken. Du kan även anpassa styrkan, vattenmängden och andra delar av din bryggning, eller välja bland en mängd förprogrammerade drycker.

Att utforska marknaden och hitta rätt apparat kan vara överväldigande med så många olika alternativ. I den här köpguiden tillhandahåller vi en detaljerad uppdelning av alla viktiga funktioner som du behöver för att hitta rätt enhet för dina behov. Låt oss köra igång!

Storlek

För det första så måste du se till att apparaten du väljer passar i ditt kök. Högkvalitativa, helautomatiska kaffemaskiner har en integrerad kvarn och tenderar därför att vara större. De har dessutom lock som öppnas uppifrån och kräver därför mer utrymme ovanpå. Det finns även mer kompakta modeller som passar mindre kök. Det är bäst att mäta höjd, bredd och djup på den plats du ska placera kaffemaskinen och begränsa dina val därefter.

Kapacitet

Helautomatisk kaffemaskine kapacitet

Därefter bör du ta hänsyn till maskinens kapacitet. Storleken på vattentanken och bönbehållaren anger hur många koppar kaffe de kan göra på en gång. Vattentankarna kommer i olika storlekar, från 1,1 till 2,4 liter, vilket ger 6 till 12 standardkoppar. Du behöver dock lite mer vatten för att automatiskt skölja maskinen när du sätter på och stänger av den.

Bönbehållarna rymmer vanligtvis 120 till 500 gram rostade kaffebönor. 250 gram räcker gott och väl för två personer. Vissa maskiner har dessutom dubbla bönbehållare så att du kan välja mellan två kaffesmaker. Du kan bestämma rätt kapacitet baserat på hur mycket kaffe du dricker dagligen.

Kostnad

När det gäller priset på en helautomatisk kaffemaskin så får du vanligtvis vad du betalar för. Det betyder dock inte att den dyraste modellen är rätt för dig. Högklassiga kaffemaskiner brukar prestera bättre och är utrustade med avancerade funktioner för ökad bekvämlighet. Faktum är att vissa allt-i-ett-modeller kommer med en kvarn och en mjölkskummare. Med det sagt, om du inte behöver avancerade funktioner så kanske du klarar dig lika bra med en enkel apparat. Kom ihåg att den bästa helautomatiska kaffemaskinen för dig är den som uppfyller dina behov och passar din budget.

Den billigaste helautomatiska kaffemaskinen på vår lista är DeLonghi Magnifica S ECAM 21,117.B för 3502 kr, medan den dyraste är Siemens EQ.9 Plus Connect TI9578X1DE för 26098 kr.

Du kan se prisfördelningen mellan de olika helautomatiska kaffemaskinerna.

januari 29, 2023

Här är de 5 billigaste helautomatiska kaffemaskinerna på vår lista.

Helautomatisk kaffemaskin Pris
3502 kr
3573 kr
3590 kr
3933 kr
4008 kr

Ljudnivå

Hur mycket ljud en kaffemaskin avger är en viktig faktor för många personer. Om du vill ha en allt-i-ett-modell så måste du ha i åtanke att den kommer bullra mer på grund av kvarnen. Premiummaskiner är tillverkade med högkvalitativa material och har antivibrationssystem samt optimerad ljudisolering. Modeller med keramiska kvarnar är ofta mindre högljudda.

Vissa märken anger ljudnivån på sina kaffemaskiner medan andra inte gör det, så det är klokt att läsa några recensioner innan köp.

Typer av kvarnar

 • Plattkvarnar – består av två ringformade fräsar som är horisontellt parallella med varandra och har vinklade tänder. De roterar och maler bönorna samtidigt som de trycker ut malningen. Avståndet mellan knivarna bestämmer malningens grovhet. De är också mer bullriga i drift.
 • Koniska kvarnar – maler bönorna vertikalt med en cirkulär, ihålig ring med vinklade tänder ytterst. Den inre delen ser ut som en omvänd kon med vinklade tänder. Med hjälp av gravitation flyttas det malda kaffet genom springan i botten. Dessa kvarnar ger dig mer kontroll över malningsprocessen och arbetar med minimal värme och minimalt ljud. De är dessutom billigare än platta kvarnar.

Kvarnmaterial

 • Keramiska kvarnar – leder inte värme, oavsett hur mycket du använder dem. Detta förhindrar att kaffebönorna absorberar värme och bevarar deras smak. Beroende på hur de är byggda så kan de också vara mycket tystgående. De håller längre än andra typer och förblir vassa under hela sin livslängd. De är dock ganska känsliga för hårda stötar och kan gå sönder eller flisa.
 • Kvarnar i rostfritt stål – dessa kvarnar är mer hållbara eftersom de är ämnade för tyngre uppgifter. De producerar malt kaffe i jämn storlek och är till en början vassare än keramiska blad. De förlorar dock sin skärpa snabbare än keramiska blad.

Automatisk mjölkskummare

En automatisk mjölkskummare är ett måste för cappuccino, latte och flat whites. Det finns två typer av automatiska mjölkskummare:

 • Automatiskt mjölkrörssystem – ett plug-in-mjölksystem som använder ett löstagbart rör som är kopplat till maskinens rörmekanism medan den andra änden placeras i en oberoende behållare med mjölk. Allt du behöver göra är att välja hur du vill ha mjölken så kommer maskinen automatiskt fylla din kopp enligt dina önskade inställningar. Måste tas isär och rengöras efter varje användning. Du måste även aktivera sköljprogrammet.
 • Integrerat mjölktanksystem – använder en mjölkkaraff med en inbyggd skummekanism och ett munstycke för att dispensera mjölk. Du kan enkelt ansluta systemet till maskinen med hjälp av den avsedda anslutningsporten och därefter välja din dryck med en knapptryckning. Det är viktigt att köra den automatiska sköljfunktionen efter varje användning för att rengöra mjölksystemet. Vissa maskiner erbjuder också en ”clean-me”-funktion som är integrerad i mjölktankens lock och som kan aktiveras med vredet.

Andra faktorer att tänka på

helautomatisk kaffemaskin touchscreen

 • Minnesfunktion – de flesta modeller erbjuder förinställda alternativ för att lagra dina anpassade drycker så att du inte behöver gå igenom samma process varje gång. Istället får du din favoritdryck med en knapptryckning. Modellerna varierar i antal användarprofiler eller förinställda drycker, så välj en efter dina behov.
 • Malningsinställningar – malningsinställningarna varierar från modell till modell. Det är bäst att välja en maskin med fler steg för mer precision och en aromatisk kopp kaffe.
 • Ränna för förmalet kaffe – fungerar som en bypass för förmalet kaffe om du skulle få slut på bönor. Kan dessutom användas för att göra koffeinfritt kaffe.
 • Vattentank – en avtagbar vattentank är lättare att rengöra och underhålla.
 • Dubbla pannor – gör det möjligt att brygga ditt kaffe och ånga din mjölk samtidigt för att påskynda processen.
 • Automatiska avkalknings- och sköljprogram – standard bland premiummaskiner. De flesta maskiner aktiverar sina sköljprogram när de sätts på eller stängs av. De gör det lättare att underhålla maskinen.
 • WiFi- och Bluetooth-anslutning – smarta apparater blir allt vanligare. De flesta helautomatiska böna-till-kopp-kaffemaskiner kan anslutas till WiFi så att du kan styra dem med en app på din telefon. På så sätt kan du tillaga ditt kaffe när som helst och var som helst med hjälp av WiFi eller på avstånd med hjälp av en Bluetooth-anslutning. Dessa anslutningar underlättar dessutom felsökning genom att ge dig tips, underhållsinformation och mycket annat.
 • Mjölkkaraff – håller mjölken i rätt temperatur för att få den perfekta konsistensen. De flesta rymmer cirka 1 liter mjölk och är avtagbara, så att du kan förvara dem i kylskåpet. Skummekanismen kan ha en självrengöringsfunktion men själva kannan måste rengöras för hand.
 • LED-färgpekskärm – storleken på skärmen varierar mellan olika modeller, men den bör ändå tydligt visa de olika ikonerna och vara intuitiv att använda. Den bör också ha touch-kontrollknappar för enkel navigering.
 • Automatisk startfunktion – förvärmer maskinen vid den programmerade tiden.
 • Dubbla behållare för bönor – ger dig fördelen att kunna byta från en kaffesmak till en annan utan att behöva tömma och rengöra behållaren. De bör vara hermetiskt förslutna för att bevara bönornas färskhet.
 • Vattenfilter – den bästa kaffesmaken får du genom att använda rent vatten, så en högkvalitativ filtreringsprodukt är ett måste. Filtret hjälper dig att underhålla maskinen på rätt sätt och skyddar den från kalkuppbyggnad som kan leda till att maskinen och dess kaffekvalitet snabbt försämras. Om du bor i ett område med hårt vatten så är det bäst att välja en maskin som gör det möjligt att justera vattnets hårdhet.
 • Höjdjusterbar kaffepip – Du kan enkelt justera koppavståndet genom att skjuta upp och ner kaffepipen. De flesta modeller kan justeras från 135 mm till 145 mm. Om du väljer ett system med dubbla pipar så kan du göra två koppar på samma gång. Kaffepipar med LED-lampor gör att maskinen ser mer elegant ut.
 • Varmvattenfunktion – de flesta modeller har en särskild pip som dispenserar varmt vatten för te och infusioner.

Jämförelse

caret-up caret-down Produktinformation
DeLonghi ECAM 656.85.MS DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS
DeLonghi ECAM 350.55
Namn DeLonghi ECAM 656.85.MS DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS DeLonghi ECAM 350.55
Poäng
94
93
92
Rang Nr 1 av 30 Nr 2 av 30 Nr 3 av 30
Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.7)
485 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.7)
66 Recensioner
★★★★★
★★★★★
(4.6)
3717 Recensioner
Pris 18 021 kr 12 657 kr 6 179 kr
caret-up caret-down Tekniska detaljer
Produkttyp Helautomatisk kaffemaskin Helautomatisk kaffemaskin Helautomatisk kaffemaskin
Effekt 1450 w 1450 w 1450 w
Vattentankens kapacitet 2,0 l 2,0 l 1,8 l
Pumptryck 19 bar 15 bar 15 bar
Maximal kopphöjd 14,0 cm 13,5 cm
Enhetens material Rostfritt stål Metal Plast
caret-up caret-down Kaffekvarn
Integrerad kaffekvarn
Bönbehållarens kapacitet 400 g 400 g 300 g
Kvarnens material Ceramic Rostfritt stål
Antal malningsinställningar 5 13 13
Typ av kaffekvarn Konisk kvarn Konisk kvarn
Two bean hoppers
caret-up caret-down Mjölkskummare
Mjölkskummare
Mjölkbehållare
Mjölkbehållare kapacitet 0,5 l
caret-up caret-down Kaffebryggning
Lämplig för malet kaffe
Avtagbar vattentank
Justerbar kaffemängd
Justerbar bryggtemperatur
caret-up caret-down Funktioner
App-kontroll
Avkalkningsprogram
Rengöringsprogram
Automatisk avstängning
Display
Displayteknik TFT color display TFT color display LCD-Display
2-kopps funktion
Kaffekanna funktion
Vattenfilter
caret-up caret-down Mått & vikt
Höjd 37,5 cm 48,0 cm 34,8 cm
Bredd 26,0 cm 26,0 cm 23,6 cm
Djup 46,5 cm 37,5 cm 42,9 cm
Vikt 12,4 kg 12,5 kg 9,5 kg
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Skapare

Hej, jag heter Klaus Bachmann och jag är skapare på Reoverview.se. Jag har i skrivande stund arbetat med hushållsapparater i flera år. Jag publicerar opartiska jämförelser baserat på användarrecensioner, expertrecensioner och testresultat. Hoppas du gillar webbplatsen.
Med vänliga hälsningar, Klaus.

klaus@reoverview.se

Copyright 2021 © Reoverview.se
Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.